ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Επιχειρηματίας σε πάνελ συζήτησης
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Χ. Δούκας: Επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων της Γκράβας

Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στη Γκράβα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ενημέρωσε τους διευθυντές για τους ελέγχους λόγω οσμής αερίου, διαβεβαιώνοντας πως η παροχή παραμένει κλειστή και δίνεται προτεραιότητα στην ασφάλεια.

Σε επιστολή προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Γκράβας, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ενημέρωσε για τους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόσφατη εμφάνιση οσμής αερίου στις εγκαταστάσεις. Η παροχή φυσικού αερίου παραμένει κλειστή, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας της μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον κ. Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι οι έλεγχοι δρομολογήθηκαν άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με προτεραιότητα την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων. Η παροχή φυσικού αερίου διακόπηκε από την πρώτη στιγμή για προληπτικούς λόγους.

Οι σχετικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από την ENAON, διαχειριστή του δικτύου φυσικού αερίου, την ICON, υπεύθυνη για τη συντήρηση των καυστήρων, καθώς και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν ανέδειξαν διαρροή αερίου.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν τρεις πρόσθετοι έλεγχοι από την ENAON με το σύστημα Picarro, χωρίς να εντοπιστούν ενδείξεις οσμής αερίου. Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν στις αρχές και τα τέλη Οκτωβρίου.

Με βάση τα παραπάνω ευρήματα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την επαναλειτουργία των σχολείων της Γκράβας από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με την παροχή φυσικού αερίου να παραμένει κλειστή μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Τα αποτελέσματα αξιοποιούνται για την εναρμόνιση των εγκαταστάσεων με τις εγκεκριμένες μελέτες και προγραμματίζονται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας. Στόχος παραμένει η πιστοποίηση στεγανοποίησης και η επαναλειτουργία της παροχής φυσικού αερίου έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ο κ. Δούκας καλεί τους διευθυντές να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας στην εκπαιδευτική κοινότητα, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους για κάθε ανάγκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ