Τη σημαντική συμβολή που θα έχει ο οδικός άξονας Ιωάννινα - Κακαβιά στην ανάπτυξη της Ηπείρου και της χώρας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοτάξιο του έργου στα Ιωάννινα.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα που συζητείται για πάνω από είκοσι χρόνια, το οποίο πλέον υλοποιείται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την ολοκλήρωσή του έως το 2029.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως ο οδικός άξονας Ιωάννινα - Κακαβιά αποτελεί ένα μεγάλο έργο όχι μόνο για την Ήπειρο, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κάνει πραγματικότητα».
Υπογράμμισε πως οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ολοκλήρωση εντός του 2029. Το έργο διασυνδέεται με τις βασικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη της Ηπείρου.
«Το οφείλαμε στην Ήπειρο, το οφείλαμε στην πατρίδα μας συνολικά και το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.