Σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 984», η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «κλείσιμο ματιού στην Ακροδεξιά», με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη.
Η Ρ. Δούρου υποστήριξε ότι «απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις για να μιλήσει ένας καταδικασμένος για εγκλήματα νεοναζιστής», επισημαίνοντας πως αυτό εξυπηρετεί τον «διακαή πόθο της αυτοδυναμίας της κυβέρνησης». Παράλληλα, ανέφερε ότι στελέχη με «λοξές» βλέψεις προς την Ακροδεξιά έχουν τιμηθεί με αξιώματα.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη «βίαιη καταστολή» των διαδηλωτών ως «επιλογή της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι «συνειδητά υπονομεύουν τη δημοκρατία και αβαντάρουν τους νεοναζί, λίγους μήνες πριν τις εκλογές».
Τέλος, η Ρ. Δούρου έθεσε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα αποτελεί «εξαίρεση» και δεν διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, εντάσσοντας το θέμα σε ένα ευρύτερο «μοτίβο» πολιτικής που, όπως τόνισε, έχει εφαρμοστεί και σε άλλες υποθέσεις, όπως το τουρκολυβικό, η Μονή Σινά και το καλώδιο.