Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάλεσε τη νεολαία να συμμετάσχει σε μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις για το κόστος ζωής. Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ως «οξυγόνο για την κοινωνία», επισημαίνοντας πως η Ευρώπη βιώνει μια περίοδο αναταραχής με κοινό παρονομαστή το αυξημένο κόστος ζωής.
Αναφερόμενος στην κινητοποίηση των νέων για τη στεγαστική κρίση και την εγκατάσταση σκηνών στο Σύνταγμα, υπογράμμισε ότι οι μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις για το κόστος στέγης και ενέργειας αποτελούν ανάσα για τη δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες κινητοποιήσεις θα ασκήσουν πίεση στα κόμματα ώστε να λάβουν θέσεις που να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η νεολαία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Όπως ανέφερε, «έχουμε ανάγκη μια τέτοια ανάσα δημοκρατίας, μια μαζική συμμετοχή… Προφανώς μακριά από τα περιστατικά βίας, τα οποία αμαυρώνουν και δίνουν χώρο σε ανιστόρητες προσεγγίσεις».