Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις τοποθετήσεις της κ. Κουφονικολάκου, θέτοντας σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης για ζητήματα που αφορούν την ποινική αντιμετώπιση εγκληματικών οργανώσεων και τη νομοθεσία.
Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε την εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα να απαντήσει αν θα ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του προέδρου της για τη μείωση του πλαισίου ποινής για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή νομοθετήθηκε το 2019. Υπογράμμισε πως οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να επωφεληθούν και οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον, ζήτησε διευκρινίσεις για το λόγο που το κόμμα του προέδρου της, με την προηγούμενη ονομασία του, δεν στήριξε στη Βουλή τις διατάξεις που επιτρέπουν στον Άρειο Πάγο να αποκλείει από τις εκλογές κόμματα των οποίων ο αρχηγός έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε επίσης το ερώτημα για το κατά πόσο ήταν δύσκολο να βρεθεί αίθουσα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Απευθυνόμενος στην κ. Κουφονικολάκου, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «την επόμενη φορά, πριν "κουνήσετε το δάχτυλο" στους άλλους, καλύτερα να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τα έργα και τις ημέρες του» και πρόσθεσε πως «όπως και να έχει, αφήστε τις αστυνομικές αρχές και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισύναψε την απάντηση που είχε δώσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.