Στη Βουλή συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της Κυψέλης λόγω των έργων για τη Γραμμή 4 του Μετρό, με επίκεντρο τις ανησυχίες για τα κτήρια της περιοχής. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Ταχιάος, ξεκαθάρισε πως «δεν έχει προκύψει, από καμία πραγματογνωμοσύνη, η ανάγκη εκκένωσης των κτηρίων», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.
Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι η ευθύνη για την αντιμετώπιση των τεχνικών ζητημάτων ανήκει στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο. Επεσήμανε πως «η κοινοπραξία είναι αυτή η οποία θα αντιμετωπίσει το θέμα, εάν χρειαστεί να μετακινηθούν οι κάτοικοι», ενώ διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν απαιτείται μετακίνηση.
Αναφορικά με τις ανησυχίες των κατοίκων για τη συμπεριφορά των πολυκατοικιών και το ενδεχόμενο σεισμού, ο υφυπουργός σημείωσε ότι απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες. Όπως ανέφερε, «κάθε περίπτωση, κάθε κτήριο είναι διαφορετικό» και η συμπεριφορά τους σε φαινόμενα όπως οι καθιζήσεις ή οι σεισμοί διαφέρει.
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, έθεσε ερωτήματα για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών και των αποκαταστάσεων, όπως το αν θα χρειαστεί να μετακομίσουν οι κάτοικοι και ποιος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης ή αν θα υπάρξουν απαλλαγές από ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων για την καθημερινότητά τους υπό αυτές τις συνθήκες.