Στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συμμετείχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης, επισήμανε ότι η τελευταία συμφωνία Τραμπ-Πούτιν δεν αποτελεί πρωτοβουλία για την ειρήνη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «είναι ένα δείγμα συναλλακτικής διπλωματίας εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών». Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει στη στρατηγική της αυτονομία, δίνοντας έμφαση στην άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την παραγωγή και την ενέργεια.
Αναφερόμενος στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, τόνισε ότι απαιτείται απάντηση στα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο κόστος ζωής όσο και στο κόστος παραγωγής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε την αναγκαιότητα για κοινές αποφάσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Επισήμανε επίσης ότι είναι κρίσιμη η μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να καταστούν μη βιώσιμες.
Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος και σε αυτήν την περίπτωση».