Μήνυση για υπόθεση ηλεκτρονικής εξαπάτησης υπέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα μέσω σχετικής ανακοίνωσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αδικήματα που αφορούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση, πρόθεση εξαπάτησης τρίτων προσώπων, καθώς και για κάθε άλλη αξιόποινη πράξη που ενδέχεται να προκύψει από τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Η αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν ένα γραπτό μήνυμα που έλαβε στέλεχος ομάδας μπάσκετ, το οποίο φερόταν να έχει ως αποστολέα τον κ. Θεοδωρικάκο. Στο μήνυμα αυτό, ο υπουργός εμφανιζόταν ψευδώς να επικοινωνεί με τον παραλήπτη, αφήνοντας να εννοηθεί πιθανή μελλοντική οικονομική συναλλαγή, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η μήνυση κατατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.