ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης με πήχη 25% ομολογεί ήττα και στέλνει μήνυμα

Ο Κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός με το όριο 25% παραδέχεται ήττα, ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ηγεμονία καθώς το 75% της κοινωνίας δεν θέλει ΝΔ. Kατηγόρησε την ΕΛ.Α.Σ. για μονομέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤNews Radio 105,8, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, εστιάζοντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έθεσε για πρώτη φορά τον πήχη στο 25%, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και με χαμηλά ποσοστά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι αυτή η τοποθέτηση επιβεβαιώνει τη θέση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία «το 75% της κοινωνίας έχει ξεκαθαρίσει, όχι άλλο Νέα Δημοκρατία, όχι άλλο Μητσοτάκης». Τόνισε ότι στην κρίσιμη στιγμή, η πλειοψηφία αυτού του ποσοστού θα επιλέξει το «μόνο κόμμα που έχει ένα άλλο πρόγραμμα», εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καλύψει το κενό που άνοιξε το 2023 και θα διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

Αναφερόμενος σε άρθρο του Θανάση Καρτερού, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι η επιλογή του λογογράφου του κ. Τσίπρα και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.Α.Σ. να εξαπολύσει προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη καταδεικνύει τον πανικό και τη στρατηγική μονομέτωπης αντιπαράθεσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή η τακτική λειτουργεί προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι όσο επιδεινώνονται τα γκάλοπ για την ΕΛ.Α.Σ., τόσο θα εντείνονται οι επιθέσεις προς το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και τη διαχείριση της αγοράς πετρελαίου, ο κ. Τσουκαλάς επέκρινε την κυβέρνηση για την απουσία ουσιαστικών μέτρων και την απόρριψη προτάσεων όπως το πλαφόν στα διυλιστήρια και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Παράλληλα, αναφέρθηκε θετικά στη δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Μπρατάκου, που χαρακτήρισε ορθή την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για εφαρμογή του ιταλικού μοντέλου, το οποίο προβλέπει επιστροφή υπερεσόδων του ΦΠΑ ως μειωμένο συντελεστή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Ο κ. Τσουκαλάς υπενθύμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ρύθμιση 120 δόσεων με ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις.

Απαντώντας στην κριτική περί «βιαστικής κριτικής» προς τον πρωθυπουργό για την επιστολή του προς την Ε.Ε., ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα χωρίς να ζητούν άδεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ταχυδακτυλουργίες» όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Επισήμανε ότι έργα αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ απεντάχθηκαν από το Ταμείο και πλέον η κυβέρνηση ζητά άδεια από την Ε.Ε. για να χρηματοδοτηθούν με εθνικούς πόρους, δηλαδή με χρήματα των φορολογουμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κενή υπόσχεση η δήλωση Μητσοτάκη για το άρθρο 86

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει δηλώσεις της Αλεξάνδρας Σδούκου περί «λαϊκών δικαστηρίων», ρωτώντας αν ο πρωθυπουργός συμφωνεί, ενώ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το άρθρο 86 παρά τις δεσμεύσεις για δίκες υπουργών από φυσικούς δικαστές.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Κανείς δεν τους πιστεύει – Ώρα για νέα Αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς απαντά στις κυβερνητικές πηγές, καλώντας το Μαξίμου να πείσει πρώτα τους δικούς του βουλευτές για την αυτοδυναμία, σχολιάζοντας «δεν τους πιστεύει κανείς πια» και τονίζοντας πως έρχεται η ώρα για νέα αλλαγή.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Να μη γίνουν τα αδιέξοδα ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ αδιέξοδα της χώρας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας στην Ελλάδα και σχολίασε πως τα γεγονότα στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν, αλλά η Ελλάδα έχει ωριμάσει και δεν κινδυνεύει από παρόμοια αναταραχή.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Ν. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Αμετάβλητη η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει: το κόμμα παραμένει σταθερά απέναντι στη ΝΔ και επιδιώκει νίκη στις εκλογές. Τόνισε την προτεραιότητα σε κοινωνικά θέματα και ολιστικές λύσεις για την κοινωνία.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.