ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Ρένα Δούρου ομιλία

Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εκπροσωπήσει ξανά τη ριζοσπαστική Αριστερά στη Βουλή

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι στη Βουλή για να ακούγεται η φωνή της Αριστεράς και ζητά ενωτικό ψηφοδέλτιο. Επανέλαβε το χρέος για δίκαιη λύση στο Κυπριακό και καταγγέλλει διαφθορά και σκάνδαλα της Δεξιάς.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, τόνισε τη σημασία της παρουσίας του κόμματος στην επόμενη Βουλή, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητο να ακούγεται η φωνή της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Χαραυγή, με αφορμή τη συμμετοχή της στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου στην Κύπρο, η κ. Δούρου αναφέρθηκε στον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διατήρηση της μνήμης και της διεκδίκησης για το Κυπριακό.

Όπως σημείωσε, «κάθε φορά, η συγκίνηση παραμένει ατόφια. Αφορά μνήμες τραγικά ζωντανές που μας εγκαλούν. Μας θυμίζουν το χρέος μας. Να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της συνεχιζόμενης αδικίας. Για να υπάρξει δίκαιη επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Ένα πάγιο αίτημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ-Σ θέτει παντού ζητώντας σταθερά από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει π.χ. τη θέση του Μη Μόνιμου Μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενωτικού ψηφοδελτίου. «Παλεύουμε για να υπάρξει τελικά ενωτικό ψηφοδέλτιο. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει αυτόνομα τη μάχη για την είσοδό του στη Βουλή όχι για ένα γινάτι αλλά για να είμαστε ο καταλύτης για την προοδευτική προοπτική που χρειάζεται ο τόπος, που ασφυκτιά από τη σήψη και τη διαφθορά των σκανδάλων της Δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο της Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, ζητώντας ενημέρωση για τους όρους με ΑΔΜΗΕ, όπως και το ΑΚΕΛ.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Καμία αναφορά στο Κυπριακό κατά την επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα

Η Ρένα Δούρου, στη διάρκεια εκδηλώσεων στην Κύπρο για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή, εξέφρασε λύπη που το Κυπριακό αγνοήθηκε στις συνομιλίες με τον Ρούμπιο, τονίζοντας τη διαχρονική αδιαφορία της ΕΕ για την κατοχή.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ο Μ. Ρούμπιο μετατρέπει Ακρόπολη και Πνύκα σε ντεκόρ ακροδεξιάς

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Ρούμπιο για «ύβρη» και στηλίτευσε την ελληνική κυβέρνηση για σιωπή στις παρεμβάσεις ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χαρακτηρίζοντας την ασκούμενη εξωτερική πολιτική «επικίνδυνη» και δουλοπρεπή.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας

Η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συζήτησε με τον ΣΚΛΕ για τα προβλήματα και τα αιτήματα των κοινωνικών λειτουργών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών φροντίδας με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό.