ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο

Θ. Πλεύρης: Εργασιακή συνάντηση με υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία

Ο Θ. Πλεύρης υποδέχθηκε υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία στο υπ. Μετανάστευσης, όπου συζητήθηκαν η συνεργασία σε μετανάστευση, ασφάλεια συνόρων και γεωπολιτικά θέματα, επιβεβαιώνοντας τις στενές διμερείς σχέσεις.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Θ. Πλεύρη και αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αμερικανική αντιπροσωπεία περιλάμβανε τον υφυπουργό Στρατηγικής, Πολιτικής και Σχεδιασμού του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), Ρόμπι Λο, καθώς και τον αναπληρωτή υφυπουργό Στρατηγικής, Πολιτικής και Σχεδιασμού, Τζον Γκουντάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ στον τομέα της διαχείρισης της μετανάστευσης. Εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της ασφάλειας των συνόρων και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στις διαδικασίες ασύλου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για συντονισμένες δράσεις με στόχο την καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας επιβεβαιώνει το εξαιρετικό επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η κοινή δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της υπεύθυνης διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Νατοϊκή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο στην Τουρκία

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε δεύτερο πύραυλο από το Ιράν που μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξαν θύματα και δηλώνει έτοιμο να λάβει μέτρα αν χρειαστεί.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη-Κόμπου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Κόμπο, με κύριο θέμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τους κινδύνους για ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως γνωστοποίησε το ΥΠΕΞ.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΕΕΘΑ - Γερουσιαστή ΗΠΑ για άμυνα, ενέργεια, ασφάλεια Μεσογείου

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Rick Scott και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για να συζητήσουν θέματα αμυντικής συνεργασίας, ενέργειας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη με τον Γάλλο πρέσβη στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Πρέσβη της Γαλλίας, Ν. Κασσιανίδη, είχε ο υπουργός Μετανάστευσης, Θ. Πλεύρης. Συζητήθηκαν θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και προκλήσεις στην ΕΕ. Παρόντα και στελέχη του υπουργείου.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη να εγγυηθεί ασφάλεια Ελλάδας-Κύπρου έναντι Τουρκίας

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου απέναντι σε κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας τις παραβιάσεις και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.