ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο

Γ. Χατζημάρκος: Η Ινδική αγορά, ευκαιρία για το Νότιο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος τόνισε τη σημαντική προοπτική για Ρόδο και Νότιο Αιγαίο από το άνοιγμα της ινδικής αγοράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου TAFI 2026 που φιλοξενεί το νησί με πάνω από 400 Ινδούς τουριστικούς πράκτορες.

Η δυναμική προοπτική που διαφαίνεται για τη Ρόδο και το σύνολο του Νοτίου Αιγαίου μέσα από το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς της Ινδίας αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, σε συνάντηση με Έλληνες και Ινδούς δημοσιογράφους, με αφορμή το TAFI Convention 2026 που φιλοξενείται στη Ρόδο.

Περισσότεροι από 400 επαγγελματίες του τουρισμού και ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ινδία επισκέπτονται το νησί, συμμετέχοντας στο συνέδριο της Travel Agents Federation of India και γνωρίζοντας από κοντά τις δυνατότητες της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού.

Ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε τιμητική την επιλογή της Ρόδου από την TAFI, επισημαίνοντας τη σημαντική ευκαιρία που δημιουργείται για ανάπτυξη σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ των δύο τουριστικών αγορών.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να γνωρίσουν οι Ινδοί επαγγελματίες όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, τα οποία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και ιδιαίτερη ταυτότητα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος μπορούν να λειτουργήσουν ως βασικοί «κόμβοι» για την ανάπτυξη του island hopping, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν και μικρότερα νησιά της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεγάλο ενδιαφέρον για το συνέδριο, καθώς οι αρχικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 600 μέσα σε μία ημέρα, ωστόσο οι περιορισμοί στις αεροπορικές συνδέσεις δεν επέτρεψαν σε όλους να ταξιδέψουν στη Ρόδο. Η Περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκληθούν όσοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Ινδίας. Ο Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις απευθείας πτήσεις της IndiGo προς την Ελλάδα και στη συνεργασία με την AEGEAN, που προσφέρει συνδέσεις από Αθήνα προς Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η διερεύνηση απευθείας πτήσεων από την Ινδία προς νησιωτικούς προορισμούς, έστω και σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου.

«Χρειαζόμαστε τρεις πλευρές: την αεροπορική βιομηχανία, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους ανθρώπους των προορισμών», τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού τουριστικού ρεύματος μέσω της συνεργασίας με την TAFI.

Ο περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάγκη προσαρμογής του τουριστικού προϊόντος στις απαιτήσεις της ινδικής αγοράς, όπως ο γαμήλιος τουρισμός, η γαστρονομία, οι οικογενειακές διακοπές, ο πολιτισμός και οι ειδικές μορφές τουρισμού.

«Δεν γνωρίζουμε εμείς καλύτερα την ινδική αγορά. Τη γνωρίζουν οι άνθρωποι της TAFI», ανέφερε, τονίζοντας πως η Περιφέρεια επιδιώκει να ακούσει τους επαγγελματίες της Ινδίας και να προσαρμόσει ανάλογα το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου.

Σημαντική ήταν και η αναφορά του στη βιωσιμότητα, παρουσιάζοντας παραδείγματα όπως η ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα «Mobility on Demand» στην Αστυπάλαια, το ενεργειακό εγχείρημα της Χάλκης, το πρόγραμμα «Rhodes Co-Lab» στη Ρόδο και το μοντέλο μηδενικών αποβλήτων στην Τήλο.

Για την Τήλο, σημείωσε ότι έχει σταματήσει η ταφή απορριμμάτων, με τα ποσοστά ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης να φθάνουν στο 91%.

«Στο Νότιο Αιγαίο δεν μιλάμε απλώς για βιωσιμότητα. Κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα και μπορούμε να το αποδείξουμε», υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με τη φιλοξενία και τις ανάγκες των Ινδών επισκεπτών, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μακρά εμπειρία της Ρόδου και των νησιών στη διαχείριση επισκεπτών διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών και διατροφικών συνηθειών.

Η συνεργασία με την TAFI, όπως τόνισε, δεν αποτελεί πρόσκαιρη διαφημιστική ενέργεια, αλλά την αρχή μιας σχέσης που μπορεί να ανοίξει έναν νέο, ιδιαίτερα σημαντικό δρόμο για τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου στην αγορά της Ινδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύρος: Προώθηση του νησιού στην ανερχόμενη αγορά της Ινδίας

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξασφάλισε πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Σύρο, Πάρο και Κίμωλο στο περιοδικό Hello 6E της IndiGo, προβάλλοντας τα νησιά στην ανερχόμενη ινδική τουριστική αγορά ως αυθεντικούς και ιδιαίτερους προορισμούς.
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Ραγδαία άνοδος της ελκυστικότητας του brand «Ελλάδα» σε Ινδία και Κίνα

Η τελευταία μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική του brand «Ελλάδα» σε Ινδία και Κίνα, όπου κατέγραψε σημαντική άνοδο στην προτίμηση ταξιδιωτών, ενώ παραμένει δημοφιλής σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.
Παραλία Λίνδος Ρόδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Νότιο Αιγαίο διευρύνει την παρουσία του στην ινδική τουριστική αγορά

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου ξεκίνησαν καμπάνια για προσέλκυση Ινδών τουριστών, μετά το νέο δρομολόγιο IndiGo. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στο Νέο Δελχί με 50 Ινδούς τουριστικούς πράκτορες.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα - Νέο Δελχί: Η πρώτη απευθείας πτήση Ελλάδας–Ινδίας με IndiGo

Εγκαινιάστηκε η πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας–Ινδίας με πτήση της IndiGo από Αθήνα προς Νέο Δελχί. Στην πτήση επιβαίνει η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για 24ωρη επίσκεψη, με συναντήσεις για τουριστική συνεργασία και ζητήματα visa.