Τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη ζωή των πολιτών, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το αποτύπωμά του έχει ήδη μεταμορφώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ο κ. Σκέρτσος αναφέρει ενδεικτικά παραδείγματα από τα εκατοντάδες έργα και μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν, όπως η ευρεία χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr από 9 εκατομμύρια πολίτες. Παράλληλα, 7 εκατομμύρια πολίτες επωφελήθηκαν από δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, με περισσότερους από 300.000 να παραπέμπονται για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία.
Σημαντική πρόοδος καταγράφεται και στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς 5,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στον δωρεάν προσωπικό τους γιατρό, ενώ 165.000 παιδιά έχουν αποκτήσει δωρεάν προσωπικό παιδίατρο. Επιπλέον, 1,2 εκατομμύρια ασφαλισμένοι αξιοποιούν τον ψηφιακό φάκελο υγείας.
Στον εργασιακό τομέα, 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι προστατεύονται πλέον από την ψηφιακή κάρτα εργασίας, με περισσότερες από 7,5 εκατομμύρια υπερωρίες να καταγράφονται και να πληρώνονται. Επίσης, 410.000 μαθητές κάνουν χρήση του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου, ενώ 25.500 κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών εξετάστηκαν μέσω κινητών μονάδων υγείας.
Στον τομέα της στέγασης, 23.000 νοικοκυριά απέκτησαν πρώτη κατοικία μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου 1 & 2», 20.000 πολίτες χειρουργήθηκαν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία και 1.812 άτομα με αναπηρία απέκτησαν προσωπικό βοηθό. Επιπλέον, το 99% της χώρας διαθέτει πλέον αναρτημένα κτηματολογικά στοιχεία.
Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «η ελληνική δημόσια διοίκηση όταν θέλει μπορεί να θέτει φιλόδοξους στόχους και να τους πετυχαίνει».