ΓΔ: 2636.98 -0.53% Τζίρος: 292.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:16:32
Ανώγεια και Ψηλορείτης

Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Ανωγείων με 280.000 ευρώ

Ο Δήμος Ανωγείων εξασφάλισε 280.000 ευρώ από το Ειδικό Πρόγραμμα 2026-2030 για αποκατάσταση ζημιών σε οδικό δίκτυο και υποδομές, έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από δημόσιους πόρους.

Σημαντική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα εξασφάλισε ο Δήμος Ανωγείων, με την ένταξη σχετικής πράξης συνολικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ στο «Ειδικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών 2026-2030».

Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, η πράξη με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών (i) στο οδικό δίκτυο και (ii) στα δίκτυα υποδομών του Δήμου Ανωγείων», με κωδικό ΟΠΣ 5230065, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Αποκατάσταση υποδομών από φυσικές καταστροφές» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Η συνολική δημόσια δαπάνη και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 280.000 ευρώ, χωρίς ιδιωτική συμμετοχή.

Το έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των υποδομών του Δήμου Ανωγείων.

Το πρώτο υποέργο αφορά την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών στο οδικό δίκτυο του Δήμου, με εργασίες όπως χωματουργικές παρεμβάσεις, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και τσιμεντόστρωση οδοστρώματος με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το δεύτερο υποέργο επικεντρώνεται στην αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η ημερομηνία έναρξης του έργου έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται έως τις 31 Μαΐου 2030.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε ότι η ένταξη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Ανωγείων, καθώς δίνεται η δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο και στις βασικές υποδομές του Δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 53 εκατ. ευρώ για γεωργικές συμβουλές από ΥΠΑΑΤ και ΑΑΔΕ

Πρόσκληση 53 εκατ. ευρώ για δωρεάν γεωργικές συμβουλές σε αγρότες, με κάλυψη 100% του κόστους από το Δημόσιο, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ και την ΑΑΔΕ. Ωφελούμενοι επαγγελματίες αγρότες και νέοι γεωργοί, μέσω πιστοποιημένων φορέων.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

928 επενδυτικά σχέδια 3,1 δισ. ευρώ στηρίζονται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Εγκρίθηκαν 928 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 3,1 δισ. ευρώ μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Οι επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας.
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Εκκλησία ζητά 27 εκατ. ευρώ για τα έξοδα της επίσκεψης του Πάπα

Η επίσκεψη του πάπα Λέοντα ΙΔ' στη Γαλλία (25-28 Σεπτεμβρίου) κοστίζει 27 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Εκκλησία, που ζητά δωρεές. Έχουν ενισχυθεί μέτρα ασφάλειας και οργάνωσης λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και 700.000 εγγραφών.
Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση για νέα γέφυρα κοντά στο Νοσοκομείο Νάουσας από ΥΠΕΣ

Τη χρηματοδότηση για τη νέα γέφυρα του ποταμού Αράπιτσα στη Νάουσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Β. Σπανάκης. Το έργο θεωρείται κομβικό για την ασφαλή πρόσβαση στο νοσοκομείο και την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

63,5 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση στρατιωτικών εργοστασίων

Το ΥΠΕΘΑ υλοποιεί για πρώτη φορά συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στρατιωτικών εργοστασίων, προϋπολογισμού 63,5 εκατ. ευρώ, με έξι έργα που εντάσσονται στο ΤΠΑ 2026-2030.