ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ελικόπτερο
Φωτο: Ελικόπτερο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Credit: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Άσκηση «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26» χωρίς στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη 24/9-2/10

Η διακλαδική άσκηση «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26» θα διεξαχθεί 24/9-2/10/2026 με τη συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών φορέων σε όλη την Ελλάδα για τον έλεγχο της ετοιμότητας της Παλλαϊκής Άμυνας και των διαδικασιών έκτακτης ανάγκης.

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26» πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2026, με τη συμμετοχή φορέων του Στρατιωτικού και Πολιτικού Τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης, η άσκηση αποσκοπεί στον έλεγχο της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης της Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και του Συστήματος Συναγερμού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξάσκηση των διαδικασιών που προβλέπεται να εφαρμόσουν οι Πολιτικές Δυνάμεις.

Η ΤΑΑΣ «ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26» εντάσσεται στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων και περιλαμβάνει τη συμμετοχή όλων των Δομών Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ – ΠΣΕΑ) της Βουλής των Ελλήνων, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών. Τη διαχείριση της άσκησης έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης έχει ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία, ενημερώνοντας το προσωπικό της την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Γραμματέα Δημήτρη Γαλαμάτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Προσηλωμένοι στη μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης ανέφερε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, ενίσχυση των επιδοτήσεων καυσίμων και αυστηρά μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, δίχως να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Εγκαταστάσεις λυμάτων Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για λύματα που ρίχνονται σε κανάλι στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για λύματα που καταλήγουν σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Γέφυρα, μετά από καταγγελία για μη σύνδεση κατοικιών και δημοτικών κτιρίων με το αποχετευτικό δίκτυο.
παρκάρισμα στην Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο για 3.846 νέες θέσεις στάθμευσης παρουσίασε ο Στ. Αγγελούδης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασε σχέδιο δημιουργίας 3.846 νέων θέσεων στάθμευσης τα επόμενα χρόνια, με 900 θέσεις για δίκυκλα ήδη διαθέσιμες, ενώ τέσσερα οικόπεδα μετατρέπονται σε δωρεάν πάρκινγκ 141 θέσεων.
Λουκέτο σε βιτρίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της πόλης

Ολοκληρώθηκε το σφράγισμα ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη λόγω σοβαρών παραβάσεων, ενώ προηγήθηκε παρόμοια ενέργεια σε κλινική εκτός πόλης. Η διαδικασία έγινε με παρέμβαση Αστυνομίας και εισαγγελικής αρχής.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο 17χρονος για ξυλοδαρμό με βίντεο και κλοπή στη Θεσσαλονίκη

Σε δίκη παραπέμφθηκε 17χρονος στη Θεσσαλονίκη για ξυλοδαρμό συμμαθητή σε σχολείο της Καλαμαριάς, που καταγράφηκε με κινητό. Κατηγορείται για σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κλοπή. Η προανάκριση συνεχίζεται.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόπειρα ληστείας με τραυματισμό 32χρονου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

32χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από μαχαίρι μετά από φερόμενη απόπειρα ληστείας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα. Προανάκριση διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.