ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εναέρια παραλία Ελλάδας

Προώθηση της Ελλάδας στη δανέζικη τουριστική αγορά από τον ΕΟΤ

Από το 2027, ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Δανίας θα εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς στα προγράμματά τους, έπειτα από fam trips του ΕΟΤ Σκανδιναβίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Από το 2027, νέοι ελληνικοί προορισμοί θα ενταχθούν στα προγράμματα δύο μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Δανίας, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω εξειδικευμένων ταξιδίων εξοικείωσης (fam trips).

Συγκεκριμένα, το 2027 η Σαντορίνη προστίθεται ως νέος προορισμός στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Time To Journey, ενώ η Κάρπαθος εντάσσεται στο πρόγραμμα του tour operator Århus Charter, με απευθείας πτήσεις από το Άαρχους της Δανίας.

Το νέο πρόγραμμα «Time To Visit Greece» της Time To Journey, διάρκειας 14 ημερών, έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της συλλογής «Time to explore & taste» και εστιάζει σε ιστορία, πολιτισμό, φύση και γαστρονομία. Οι προορισμοί του περιλαμβάνουν Αθήνα, Πάρο, Νάξο, Κρήτη και Σαντορίνη, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες έως 10 ατόμων που αναζητούν premium διαμονή και αυθεντικές εμπειρίες με αγγλόφωνη καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το 2027 και θα προσφέρεται τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενισχύοντας την προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού και πέραν της περιόδου αιχμής.

Η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Time To Journey, Irene Danneskiold Lassen, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη τον Μάιο του 2026, συμμετέχοντας σε fam trip που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, με στόχο την προώθηση του νησιού στη δανέζικη και σκανδιναβική αγορά.

Παράλληλα, από τις 17 Μαΐου έως τις 18 Οκτωβρίου 2027, προγραμματίζονται απευθείας πτήσεις από το Άαρχους προς την Κάρπαθο, καθώς το νησί εντάσσεται για πρώτη φορά στο θερινό πρόγραμμα του Århus Charter του ομίλου Travelheart Family.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας με τον Δήμο Καρπάθου και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των νέων αεροπορικών δρομολογίων, στελέχη του δανέζικου tour operator επισκέφθηκαν την Κάρπαθο τον Σεπτέμβριο του 2026, προκειμένου να γνωρίσουν τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις παραλίες, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία, στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα του προορισμού στη δανέζικη αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ά. Καραμανλή στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market

Στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market στο Λονδίνο συμμετείχε η Άννα Καραμανλή, τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουρισμό και την ανάγκη εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ως το 2027.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και θετικές προοπτικές για το 2026

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στη WTM πως το 2026 αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον ελληνικό τουρισμό, με ήδη αυξημένη κίνηση και ζήτηση από τη Βρετανία. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και για το 2027.
ΠΟΥ κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα με ενεργό ρόλο στην 76η ευρωπαϊκή σύνοδο του ΠΟΥ για την υγεία

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 76η σύνοδο του ΠΟΥ Ευρώπης στην Κοπεγχάγη, παρουσιάζοντας μεταρρυθμίσεις υγείας και προωθώντας την αναβάθμιση του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα σε διεθνές κέντρο για την ποιότητα φροντίδας.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στη δοξολογία, στη δέηση και στην παρέλαση, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ενότητα και δουλειά για ισχυρή εθνική παρουσία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη εθνικής ενότητας και ενίσχυσης της ισχύος της χώρας, τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονίζοντας το χρέος απέναντι στην ιστορία και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.