ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Παύλος Πολάκης στη Βουλή

Πολάκης: Ο Πατούλης να παραιτηθεί τώρα – Να προστατευτούν οι πολίτες

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του Γ. Πατούλη από τον ΙΣΑ, κατηγορώντας τον και την κυβέρνηση για κάλυψη επικίνδυνων ιατρικών πρακτικών και παρουσιάζοντας στοιχεία για αμφιλεγόμενες εταιρικές δραστηριότητες του Πατούλη.

Στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης για την αναγεννητική ιατρική βρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, μετά από δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξη στο OPEN. Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Πατούλη, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στον ίδιο όσο και στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη επικίνδυνων πρακτικών στον χώρο.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι, σύμφωνα με αποκαλύψεις τιμολογίων για την αγορά μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, ο κ. Πατούλης και ο ΙΣΑ «γνώριζαν και κάλυπταν αυτή την "εγκληματική οργάνωση των γιατρών"». Παράλληλα, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «εδώ και χρόνια καλύπτει και υποδαυλίζει την ανάπτυξη τέτοιων πρακτικών, προβάλλοντας μέσα από συνεντεύξεις του κέντρα ευεξίας και μακροζωίας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε νέα στοιχεία που, όπως υποστήριξε, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τη δραστηριότητα εταιρειών με τις οποίες συνδέεται ο Γιώργος Πατούλης, αλλά και για τη στάση του ΙΣΑ απέναντι σε συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην εταιρεία Mediderma, με την οποία ο Γ. Πατούλης έχει δηλώσει εταιρική σχέση. Σύμφωνα με τον Πολάκη, στις 22/01/2024 ο κ. Πατούλης απέκτησε το 100% της εταιρείας, ενώ στις 26/02/2026 προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού, μετατρέποντας την εταιρεία σε συμβούλων και διαχείρισης ακινήτων (GPAT Consulting, ΙΚΕ). Στις 15/09/2026, η εταιρεία επέστρεψε στο προηγούμενο αντικείμενό της, εν μέσω αποκαλύψεων του Τομέα Διαφάνειας.

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «οι τσαρλατάνοι και οι κομπογιαννίτες της εναλλακτικής, ολιστικής, σαμανικής και κβαντικής ιατρικής ενισχύθηκαν συνειδητά από την κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας των πολιτών από επικίνδυνες και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές. Τόνισε πως η κατάργηση ελεγκτικών μηχανισμών και η διαφήμιση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κανάλια συνέβαλαν στην εξάπλωση τέτοιων πρακτικών.

Ολοκληρώνοντας, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε το αίτημά του για άμεση παραίτηση του Γιώργου Πατούλη από την προεδρία του ΙΣΑ, ενώ κάλεσε την ΑΑΔΕ να διερευνήσει πώς ένα δερματολογικό ιατρείο και ιατρείο πλαστικής χειρουργικής εμφανίστηκε επί επτά μήνες ως εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Πατούλης ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εγρήγορση οι επιστήμονες για την έξαρση λοιμώξεων αναπνευστικού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Πατούλη, το επόμενο διάστημα αναμένεται «περαιτέρω έξαρση του κορονοϊού, της γρίπης που έχει επιθετική συνδρομή φέτος και άλλων ιώσεων».
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Προφανής η διείσδυση ξένων συμφερόντων στη χώρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, κατηγορώντας τον για προώθηση αντισημιτικών βιβλίων και την κυβέρνηση για υπεράσπιση διεθνών εγκλημάτων και πολέμου.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης - Πολάκης σε αντιπαράθεση στη Βουλή για την Ιατρική Ευεξίας

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη, με αφορμή το νομοσχέδιο για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων και την πολιτική ευεξίας, με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες για συκοφαντίες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: MedWatch αποκαλύπτει το μέγεθος του χρόνιου προβλήματος

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, τονίζει πως τα ευρήματα του MedWatch αποκαλύπτουν χρόνιες παραλείψεις της κυβέρνησης στον έλεγχο των ιδιωτικών δομών υγείας, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία.
Είσοδος νοσοκομείου Αττικόν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΑ: Οδηγίες για καταγγελίες πολιτών σχετικά με ιατρικές υπηρεσίες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορεί τους πολίτες για τη διαδικασία και τα αρμόδια όργανα όπου μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες για ιατρικές υπηρεσίες, με σκοπό την ενημέρωση και προστασία της δημόσιας υγείας.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα με τον Άδ. Γεωργιάδη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι μόνο για την κυβέρνηση δεν προβληματίζει η εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται ελλιπείς ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας και προβάλλει ως επιτυχία την αποκάλυψη παρανομιών μέσω της εφαρμογής MedWatch.