ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποδοκιμασία του ευρωβουλευτή Φρέντυ Μπελέρη

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δηλώσεις του Φρέντι Μπελέρη για τον Κασιδιάρη και ρωτά γιατί στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου συναντούν άτομα της Ακροδεξιάς, όπως τον Γιάννη Κουργιανίδη.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει σαφή θέση και να αποδοκιμάσει τον Φρέντι Μπελέρη, με αφορμή τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ σχετικά με τον Ηλία Κασιδιάρη. Το αίτημα αυτό διατυπώνεται μετά από σχετικές δηλώσεις που έγιναν σε συνέντευξη του ευρωβουλευτή.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέτει ερωτήματα για το «για ποιο λόγο ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και με ποιες εντολές κάνει συναντήσεις με στελέχη της Ακροδεξιάς». Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε συνάντηση με τον δημοτικό σύμβουλο, στέλεχος του Εθνικού Μετώπου και συνομιλητή του Κασιδιάρη, Γιάννη Κουργιανίδη, και ζητά να διευκρινιστεί αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για το γεγονός.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φ. Μπελέρης, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ εκθειάζει τον καταδικασμένο εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη ως ‘έναν από τους λίγους Έλληνες που έκανε μέχρι την τελευταία μέρα της φυλακής του (!)' και αναγνωρίζει σε έναν υμνητή του ναζισμού, που ονειρεύεται την κατάλυση της δημοκρατίας, το δικαίωμα να είναι στην πολιτική σκηνή.»

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει άμεσα τον ευρωβουλευτή της ΝΔ για τις «επικίνδυνες απόψεις του», επισημαίνοντας ότι οι εγκληματίες για βαριά ποινικά αδικήματα, όπως η δολοφονία ανθρώπων, δεν κάνουν «ανδραγάθημα» εκτίοντας την ποινή τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κ. Μπεκίρης, φέρεται να συναντήθηκε με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουργιανίδη, στέλεχος του Εθνικού Μετώπου και συνομιλητή του Κασιδιάρη. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώνει τη συνάντηση.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για τον λόγο και τις εντολές υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αυτή και αν ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για τις εξελίξεις αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πια διακριτοί οι δύο πόλοι για όλους

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι οι δύο βασικοί πολιτικοί πόλοι είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Εξήγγειλε νομοθετική πρόταση για τα ιδιωτικά χρέη και μέτρα στήριξης για νησιά και καύσιμα.
Νέα Δημοκρατία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Καίνε οι τιμές ενέργειας, ναύαρχος στο ΠΑΣΟΚ, γαλάζιες απουσίες και ο Δούκας

Αλμα 50% σε δύο ημέρες για τη χονδρική τιμή ρεύματος, κολλημένο στα 100 δολ. το πετρέλαιο, μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ ο ναύαρχος, το ALMA φέρνει πιο κοντά τις τράπεζες, ο Δούκας δεν έφερε γούρι στον Σάντσεθ και απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αδιάβαστος στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λανθασμένες προτάσεις σε ΦΠΑ και Golden Visa, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει αποτελεσματικά μέτρα και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.