ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή

Μητσοτάκης: «Όχι» ή «παρών» στη Συνταγματική αναθεώρηση, χάνουμε ευκαιρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Βουλή πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όσοι καταψηφίσουν ή δηλώσουν «παρών» στερούν από τη χώρα ευκαιρίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΘ και τη συνεπή πολιτική του.

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία για την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να τίθεται πάντα στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως όποιος ψηφίσει "όχι" ή "παρών" στερεί από τη χώρα την ευκαιρία να κινηθεί ταχύτερα προς το μέλλον, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προόδου σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε παραδείγματα από τη ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν κοστολογημένα μέτρα με αξιόπιστη πολιτική βάση. Μεταξύ αυτών, ξεχώρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού, το επίδομα για τους συνταξιούχους και τον "κουμπαρά" για τη νέα γενιά, επισημαίνοντας τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε, έθεσε στόχους για την Ελλάδα του 2030 με συγκεκριμένους δείκτες, με στόχο η νέα γενιά να μην επωμίζεται τα χρέη του παρελθόντος. Ο πρωθυπουργός μίλησε για ρεαλιστική προσέγγιση στα σημερινά και μελλοντικά ζητήματα, ενώ άσκησε κριτική σε αντιπολιτευτικές προτάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως ακοστολόγητες και αντιφατικές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μέτρα όπως το νέο ΕΚΑΣ, τον 13ο μισθό και τη μείωση του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι τέτοιες υποσχέσεις οδηγούν σε αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές. Τόνισε τη σημασία της οικονομικής σταθερότητας και της αποφυγής σεναρίων ακυβερνησίας, ειδικά σε μια περίοδο γεωπολιτικών αναταράξεων και προκλήσεων στην αγορά ομολόγων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η θεσμική κανονικότητα αποτελεί βασικό όπλο για τη διασφάλιση της σταθερότητας, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει το εθνικό συμφέρον για κομματικά οφέλη. Η σημερινή διαδικασία στη Βουλή χαρακτηρίστηκε ως δοκιμασία αξιοπιστίας και ευθύνης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί την αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα νέας Συνόδου της Βουλής με τον καθιερωμένο αγιασμό

Με αγιασμό ξεκίνησε η Δ' και τελευταία Σύνοδος της Βουλής για την περίοδο 2023-2027, παρουσία του Πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία, ομόνοια και δύναμη. Ακολούθησε η εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας ο συλλογικός πλούτος να φέρει ατομική ευημερία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη τόνισε τη σημασία να μετατραπεί ο συλλογικός πλούτος σε ατομική ευημερία, αποφεύγοντας την παροχολογία και δεσμεύτηκε να στηρίξει την κοινωνία ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας το κόστος ζωής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα διεθνώς, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την τεχνητή νοημοσύνη. Τόνισε τον ρόλο της χώρας στον ΟΗΕ και τη σημασία του Διαλόγου.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μιλήσατε λίγο για το Σύνταγμα για να κρύψετε επιχειρήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει τη συζήτηση για το Σύνταγμα και τον κατηγόρησε για φτωχά επιχειρήματα, ενώ τόνισε πως η ΝΔ διεκδικεί καθαρή εντολή για τις συνταγματικές αλλαγές.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απόδειξη αναγέννησης του πολιτικού συστήματος στους πολίτες

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Σύνταγμα του 1975 πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, αναφέροντας ως παράδειγμα την άρση απαγόρευσης για μη κρατικά πανεπιστήμια και θέτοντας θέμα κανόνων στα δημοψηφίσματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη να φτάσει παντού για σύγκλιση με την Ευρώπη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως το ΕΠΑ είναι σημαντικό εργαλείο για την αναπτυξιακή πολιτική ως το 2030, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις και στη σημασία που έχει για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη σύγκλιση με την Ευρώπη.