ΓΔ: 2734.95 0.92% Τζίρος: 329.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:38
Ρένα Δούρου ομιλία

Ρ. Δούρου: Σταθερά στο πλευρό όσων η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους

Η Ρένα Δούρου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται δίπλα στους ευάλωτους πολίτες, προτείνοντας μετατροπή του ΕΦΚΑ σε Κοινωνικό Επενδυτικό Ταμείο για προστασία της κατοικίας και προγράμματα ανακαίνισης με κοινωνικό ενοίκιο.

Σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει σταθερά στο πλευρό των νοικοκυριών και των ευάλωτων πολιτών. Όπως τόνισε, στόχος είναι η προστασία όσων πλήττονται από την ακρίβεια και τα funds, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδυναμία αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων.

Η κ. Δούρου ανέφερε ότι το κόμμα έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρώτο δείγμα των προτάσεών του, ενόψει της ΔΕΘ, με έμφαση στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Ειδικότερα, πρότεινε τη μετατροπή του ΕΦΚΑ σε Κοινωνικό Επενδυτικό Ταμείο που θα προστατεύει την κατοικία, ενώ, σε συνεργασία με τους δήμους, προωθείται η ανακαίνιση σπιτιών ώστε να διατεθούν σε νέους εργαζόμενους και οικογένειες με χαμηλό κοινωνικό ενοίκιο.

Η πρόταση αυτή, όπως υπογράμμισε, διαφοροποιείται πλήρως από την πολιτική της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ίδια, η κυβερνητική πολιτική επιδοτεί τις υψηλές τιμές, οδηγεί σε αύξηση των τιμών στην αγορά και επιτρέπει τη συγκέντρωση περιουσίας στα funds, τα οποία διατηρούν κλειστά εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο.

Επιπλέον, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, η τοπική αυτοδιοίκηση περιορίζεται από την κεντρική πολιτική και φορείς όπως η αποκεντρωμένη διοίκηση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα», η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το ποιος θα έχει την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του. Παράλληλα, έθεσε ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία με κράτη που κατηγορούνται για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας ότι το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη της Κύπρου και στη διαφωνία με τη συνεργασία με κράτος που κατέχει παλαιστινιακά εδάφη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέες παρεμβάσεις κατά ακρίβειας, στήριξη στην κοινωνία

Ο πρωθυπουργός τόνισε την αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά και τη διεθνή ανησυχία για την αβεβαιότητα. Υπογράμμισε τρεις αδιαπραγμάτευτους στόχους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από την κοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το τρίπτυχο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια στα καύσιμα: μείωση ΕΦΚ, επιστροφή ΦΠΑ στους καταναλωτές και ελέγχους στα περιθώρια κέρδους, ζητώντας συμβολή και από τα διυλιστήρια στη μείωση τιμών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση καθυστερεί 11 μέρες για τα καύσιμα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει λύση

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία αντίδρασης στην ακρίβεια των καυσίμων, επισημαίνοντας την καθυστέρηση έκτακτων μέτρων και προτείνει το ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Χρειάζονται μέτρα κατά της ακρίβειας, όχι αλαζονεία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αντί για εξαγγελίες και δηλώσεις αλαζονείας, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η Ελλάδα στερείται σαφούς εθνικής στρατηγικής

Η Ρένα Δούρου, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη εθνικής στρατηγικής και «ΙΧ εξωτερική πολιτική», επικρίνοντας και τον ΥΠΕΞ για δηλώσεις περί «μικρομεσαίας χώρας» και επιλογές στον ΟΗΕ.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η κυβέρνηση απειλεί κυριαρχία και καθημερινότητα πολιτών

Η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση της για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Επέκρινε Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.