ΓΔ: 2684.29 -0.83% Τζίρος: 245.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:36
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
Φωτογραφία: Ομιλία Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Credit: Giannis Dimitropoulos / SOOC

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.

Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και ενίσχυση των υποδομών του Δήμου Αιγιαλείας, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου, ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς και συνυπογράφουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται η ανάγκη άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως η πυρκαγιά έπληξε κατοικίες, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καλλιέργειες, αγροτικές εγκαταστάσεις καθώς και δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης στην Αιγιάλεια. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «παρατηρούνται μεγάλες χρονοβόρες καθυστερήσεις στις διαδικασίες καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων».

Στο πλαίσιο της ερώτησής του, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και θωράκισης των κατεστραμμένων υποδομών και του οδικού δικτύου, καθώς και στην υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων. Επαναφέρει δε το αίτημα για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, πρόληψης και ανθεκτικότητας για την περιοχή της Αιγιάλειας και την ευρύτερη Αχαΐα, με σαφή προϋπολογισμό, πηγές χρηματοδότησης, φορείς υλοποίησης και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ: Ανδρέας Πουλάς, Παναγιώτης Δουδωνής, Γιώργος Νικητιάδης, Μανώλης Χνάρης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Τάσος Νικολαΐδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

60 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πικροδάφνη

Ο υφ. Εσωτερικών Β. Σπανάκης τόνισε στη Βουλή πως εξελίσσονται κανονικά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Πικροδάφνης και στα νότια προάστια, με χρηματοδότηση άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς καθυστερήσεις ή ασάφειες.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ψευδής ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για το ακίνητο - Αντιδράσεις Χρηστίδη

Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το ενοίκιο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε αιτιάσεις για απευθείας αναθέσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει καμία στη θητεία του.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη

Ο Παύλος Γερουλάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, τονίζοντας ότι τα κονδύλια δεν φτάνουν στην κοινωνία και η ανάπτυξη παραμένει στάσιμη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στις 16/9 η 2η ψηφοφορία για συνταγματική αναθεώρηση

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου και του Δ. Αβραμόπουλου.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Αποκατάσταση και ασφαλής επανεκκίνηση της Γραμμής 4 Κυψέλης

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε στη Βουλή πως θα αποκατασταθούν πλήρως τα κτίρια της Κυψέλης που επλήγησαν από τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό και ότι η επανεκκίνηση εργασιών θα γίνει μόνο με πλήρη ενημέρωση των κατοίκων.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Ασφαλή τα κτίρια και οι πολίτες στην Κυψέλη, πλήρης αποκατάσταση ζημιών

Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα κτίρια στην Κυψέλη, οι βλάβες είναι ανατάξιμες και τα έργα του μετρό θα συνεχιστούν μόνο όταν εξασφαλιστεί πλήρης ασφάλεια για όλους.