ΓΔ: 2681.76 1.58% Τζίρος: 94.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:00:36
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ

Το Ισραήλ: Ελληνικός ο κώδικας στην «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Ο πηγαίος κώδικας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα είναι υπό ελληνικό έλεγχο, με ισραηλινή υποστήριξη, προσαρμοσμένος στις ανάγκες της Ελλάδας, ενώ προβλέπεται μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογικής υποστήριξης στις ελληνικές εταιρείες.

Διευκρινίσεις για τον πηγαίο κώδικα που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασπίδα του Αχιλλέα» παρέχει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι ο κώδικας θα είναι «ελληνικός με ισραηλινή υποστήριξη» και «υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο», ενώ θα προσαρμοστεί στις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά τεχνογνωσίας καλύπτει τόσο την επιχειρησιακή εξειδίκευση που έχει αποκτηθεί μετά από δεκαετίες ανάπτυξης και λειτουργίας αντιαεροπορικών συστημάτων, όσο και την τεχνολογική υποστήριξη.

Αυτή η υποστήριξη θα επιτρέψει στις ελληνικές εταιρείες να αναπτύξουν λογισμικό κεντρικού ελέγχου και διοίκησης, διασφαλίζοντας ότι ο ελληνικός πηγαίος κώδικας θα παραμείνει υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο και θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας τονίζει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε συστηματική προσπάθεια προώθησης της μεταφοράς τεχνολογιών και δυνατοτήτων σε ελληνικές εταιρείες, οι οποίες θα ενταχθούν στην παραγωγή της αρχιτεκτονικής που θα παραδοθεί στην Ελλάδα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι «οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον πηγαίο κώδικα που αποτελεί τη βάση των επιχειρησιακών συστημάτων του ίδιου του Ισραήλ, δεν σχετίζονται με τη συμφωνία (για το πρόγραμμα) "Ασπίδα του Αχιλλέα", στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτυχθεί ειδικός ελληνικός πηγαίος κώδικας με ισραηλινή υποστήριξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν συμφωνία περίπου 3 δισ. ευρώ για την εξαγωγή αντιαεροπορικού συστήματος με το όνομα «Ασπίδα του Αχιλλέα», που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Ισραήλ.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνεργασία Άμυνας Αδριατικής-Ιονίου για ενιαία ασπίδα κατά κυβερνοαπειλών

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της ADRION προωθούν νέες μορφές συνεργασίας και προτείνουν κοινή Αμυντική Ασπίδα, που θα συνδέει δυνατότητες ξηράς, θάλασσας και διαστήματος, με ανθεκτικότητα απέναντι σε κυβερνοαπειλές.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν, Σ. Αραβία και Τουρκία εξετάζουν ενίσχυση της αμυντικής τους συμμαχίας

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία ετοιμάζουν έκτακτη συνάντηση στρατιωτικών αρχηγών για στήριξη στο Ριάντ μέσω αμυντικού συμφώνου, καταδικάζοντας επιθέσεις κατά της Μέκκας και σαουδαραβικών υποδομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια για drones και πυραύλους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους, αλλιώς θα υπάρξουν ελλείψεις από τις αρχές του επόμενου έτους. Κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει την εκταμίευση του δανείου.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζουν να παρέχουν σημαντική αλλά περιορισμένη στήριξη στο ΝΑΤΟ

Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν πλέον πιο περιορισμένες αλλά κρίσιμες δυνατότητες στη Συμμαχία, καθώς οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνα της Ευρώπης.