ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Μητσοτάκης: Δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε για καταχρήσεις τραπεζών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη παρέμβει για τις τραπεζικές προμήθειες και δεν θα διστάσει να το ξανακάνει αν υπάρξουν καταχρήσεις, ενώ ζήτησε φιλικότερη στάση των τραπεζών προς νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημαντικές παρεμβάσεις για τις τραπεζικές προμήθειες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα κέρδη των τραπεζών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρχαν καταχρηστικές συμπεριφορές από τις τράπεζες, οι οποίες απαιτούσαν κυβερνητική παρέμβαση. Υπογράμμισε ότι αν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να παρέμβει ξανά.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη οι τράπεζες να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αυξήσουν τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να προωθήσουν περισσότερο τα αποταμιευτικά προϊόντα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό και ασφαλές τραπεζικό σύστημα. Τόνισε πως προτάσεις που συγκρούονται με το συμφωνημένο πλαίσιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 90η: Μητσοτάκης – Προοδεύουμε σε πολλά πεδία ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός, στη 90ή ΔΕΘ, δήλωσε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη σύλληψη των ενόχων στη δολοφονία Νέστορα. Τόνισε την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής βίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σημαντική η πρόοδος της χώρας στο κράτος δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο κράτος δικαίου, επικαλούμενος την αυστηρότητα και τα θετικά σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική της έκθεση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη - ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης για τα σενάρια συγκυβερνήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σχολιάζοντας σκωπτικά τα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας κομμάτων της αντιπολίτευσης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα για τη στέγη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το πανευρωπαϊκό πρόβλημα στέγασης, σημειώνοντας τις προσπάθειες στήριξης ιδιοκτητών και τα μέτρα κατά φοροδιαφυγής. Τόνισε την ανάγκη για ταχύτερες λύσεις υπέρ των δοκιμαζόμενων πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα ειρηνική χώρα, προτεραιότητα η άμυνα

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα ανήκει στις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν 3,5% του ΑΕΠ για άμυνα, επισημαίνοντας τη σημασία διατήρησης ισχυρής αποτροπής και προτεραιότητας στην ασφάλεια της χώρας.