ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη ΔΕΘ ότι η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για σταθερή διακυβέρνηση, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν ευθύνεται για την απουσία συνεργασιών και πως ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές είναι εφικτός.

Στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας μετά τις εκλογές, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αυτοδύναμων κυβερνήσεων για τη σταθερότητα της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2027 αποτελεί μια κρίσιμη ευθύνη, η οποία απαιτεί ισχυρή διακυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι οι πλέον κατάλληλες για να αποφευχθούν πολιτικά παζάρια και ανέδειξε την προσωπική του πεποίθηση για την ανάγκη αυτοδυναμίας. Επεσήμανε πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι σεβαστή, ωστόσο επισήμανε τους κινδύνους που ενέχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια δύσκολη συγκυρία.

Όπως σημείωσε, η απουσία προοπτικής για κυβέρνηση συνεργασίας δεν οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά στις θέσεις άλλων κομμάτων που έχουν αποκλείσει τη συνεργασία με τη ΝΔ. Υπενθύμισε επίσης ότι πριν τις εκλογές του 2023 καμία δημοσκόπηση δεν έδειχνε τη ΝΔ πάνω από 35-36%, ωστόσο το κόμμα κατέγραψε ποσοστό 41%.

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός και αποτελεί τη μόνη πολιτική λύση για να εξασφαλιστεί σταθερή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης ή χάος δεν ισχύει, μόνο οι ολιγάρχες χάνουν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο Kontra, αμφισβήτησε τις «κατακτήσεις» που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή. Άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Κρίσιμες οι εκλογές του 2027, στόχος τρίτη αυτοδύναμη θητεία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη ως γγ της ΚΟ της ΝΔ και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την παράταξη, τονίζοντας τη σημασία των εκλογών του 2027.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η ΝΔ και η Ελλάδα μεγάλωσαν μαζί τα τελευταία δέκα χρόνια

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε άρθρο του στα «Παραπολιτικά» για τα 10 χρόνια ηγεσίας Μητσοτάκη στη ΝΔ, τονίζει ότι η παράταξη δυνάμωσε και η χώρα προόδευσε, χάρη σε μεταρρυθμίσεις, οικονομική βελτίωση και ενίσχυση της διπλωματίας.