Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου ΑΕΝΑΟΝ στον Φαληρικό Όρμο, δρομολογείται η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την Αττική, όπως αναδείχθηκε σε εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε ότι «σήμερα βάζουμε τέλος σε μία εκκρεμότητα δεκαετιών», τονίζοντας τη σημασία του έργου για την περιοχή.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισε το έργο στο παρελθόν, επισημαίνοντας πως ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 370 εκατ. ευρώ. Τόνισε ότι οι πολίτες της Αττικής θα αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μοναδικό χώρο πρασίνου, με στόχο τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του υδροβιότοπου και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου ΑΕΝΑΟΝ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ανάπτυξη της Αττικής, με έμφαση σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τη φιλικότητα του περιβάλλοντος και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά αποτελούν κοινωνικές επιλογές με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα έργα υποδομής και ανάπτυξης ως «διαβατήριο αξιοπιστίας» για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και την επόμενη τετραετία, παρά την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Προανήγγειλε επίσης πως στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδια για τα έργα της επόμενης περιόδου.
Την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου ΑΕΝΑΟΝ έχει αναλάβει το σχήμα των εταιρειών ΤΕΡΝΑ-ΜΕΤΚΑ-ΗΛΙΟΧΩΡΑ-ΕΛΕΜΚΑ. Το 75% της έκτασης του πάρκου θα καλυφθεί με μεσογειακή φυσική βλάστηση, 4.000 δέντρα και 185.000 θάμνους, δημιουργώντας έναν νέο πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.