ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
Φώτο: SOOC

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ολοκληρωμένο σχέδιο σύγκλισης με την Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ παρουσιάζει το προοδευτικό του πρόγραμμα, εστιάζοντας στην ανάπτυξη για όλους, ενώ θα ασκήσει κριτική στη ΝΔ, παραθέτοντας αρνητικά ρεκόρ της χώρας σε φτώχεια και εισόδημα βάσει ευρωπαϊκών στοιχείων.

Το σχέδιό του για μια προοδευτική διακυβέρνηση που στοχεύει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στη βελτίωση της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. Αλέξης Τσίπρας στην επικείμενη ΔΕΘ. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου περιλαμβάνουν συγκεκριμένους στόχους και μέτρα υλοποίησης, με έμφαση στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή.

Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι θα ασκηθεί εκτενής κριτική στην επταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο τις μεγάλες ανισότητες που, όπως αναφέρουν, προκαλεί η πολιτική της, καθώς και ζητήματα διαφθοράς και απόκλισης από τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, θα τονίσει ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης βρίσκεται στο 68% του μέσου όρου της ΕΕ, το 27,5% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 20%, ενώ το 36% του διαθέσιμου εισοδήματος δαπανάται για στέγαση έναντι 19% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όπως ανέφερε και στη σύσκεψη των τομεαρχών του, «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως λύση στις συνέπειες της δικής της διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με την Αμαλίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει ως βασικό εθνικό στόχο την πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη, όχι μόνο στο κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά και στην παραγωγικότητα, τις αμοιβές, το κράτος δικαίου, τη δημόσια υγεία και παιδεία, τη στέγη, την ανθεκτικότητα και την αξιοπρέπεια στην καθημερινή ζωή.

Η επίτευξη αυτού του στόχου βασίζεται σε τρεις πυλώνες: νέα παραγωγική βάση με επενδύσεις, τεχνολογία και εξωστρέφεια, δίκαιη φορολόγηση και ευκαιρίες για τη νέα γενιά με μόνιμη ανακατανομή, καθώς και χαμηλότερο κόστος ζωής με δημόσια αγαθά που λειτουργούν αποτελεσματικά.

Βασική δέσμευση του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ. αποτελεί μια Ελλάδα που ανακάμπτει ουσιαστικά, όπου η ανάπτυξη δεν θα περιορίζεται μόνο στην κατανάλωση, τις τιμές ακινήτων και την εποχική επίδοση του τουρισμού, αλλά θα στηρίζεται σε επενδύσεις, παραγωγή, εξαγωγές και καινοτομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ευρώπη οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομία και κοινωνία, ζητώντας δημοσιονομικό χώρο από την Ευρώπη ώστε τα μέτρα στήριξης να μην επιβαρύνουν τις υποχρεώσεις. Κάλεσε τη ΕΕ να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα από τις λίγες χώρες με γρήγορη μείωση χρέους

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, τόνισε τα μεγάλα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια σε ανάπτυξη, εξαγωγές, αύξηση μισθών και μείωση ανεργίας, παρά τις διαδοχικές κρίσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: "Η οικονομία μας αντί να καλύψει το χάσμα, υποχώρησε"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όχι μόνο δεν μείωσε το χάσμα με την Ευρώπη, αλλά πλέον μας ξεπερνούν και χώρες που ήταν πίσω. Επισήμανε υποχώρηση σε οικονομία και καθημερινότητα, με φτώχεια και δυσκολίες για τους πολίτες.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Συμβόλαιο τιμής με τον λαό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για οικονομία, παραγωγή, κοινωνικό κράτος και ισχυρή Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε τέσσερις προτεραιότητες και επτά πρώτα νομοσχέδια.
Πιερρακάκης Νικούσορ Νταν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Πιερρακάκη με Πρόεδρο Ρουμανίας - Στο επίκεντρο ενέργεια και επενδύσεις

Την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρουμανίας, με έμφαση σε επενδύσεις, εμπόριο, ενέργεια και διασυνδέσεις, συζήτησαν στο Βουκουρέστι ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ρουμάνος Πρόεδρος Νικούσορ Νταν.