ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου ετέθησαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων και του λιανεμπορίου, με έμφαση στη μείωση του τζίρου και την ανάγκη διαρκούς διαλόγου με την Πολιτεία.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικότερα το λιανικό εμπόριο στην Αθήνα βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με τη συμμετοχή της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κυρία Σδούκου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Τσαγγάρη, τον γενικό γραμματέα Εμμανουήλ Λουδάρο, τον αντιπρόεδρο Μάκη Σαββίδη, τον ειδικό γραμματέα Μιχάλη Κανδαράκη, καθώς και τους συμβούλους Θεόδωρο Βλάρα, Παναγιώτη Γιαννέτο και Σταύρο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ο κ. Τσαγγάρης ανέδειξε την αύξηση των ανισοτήτων στον χώρο του λιανικού εμπορίου και τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επισήμανε ότι ο τζίρος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων παρουσιάζει πτώση, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη θερινή εκπτωτική περίοδο, το 71,3% των 409 επιχειρήσεων που συμμετείχαν δήλωσαν μείωση τζίρου.

Τόνισε επίσης τη σημασία ουσιαστικού και διαρκούς διαλόγου ανάμεσα στην Πολιτεία και την αγορά, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και στις καθημερινές συνθήκες των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, αρκετές εκ των οποίων δεν συνεπάγονται δημοσιονομικό κόστος και μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Προτάσεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η ανάγκη για νέο και σύγχρονο πλαίσιο επαγγελματικής στέγασης, η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για προσφορές και εκπτώσεις, η αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων και πρακτικών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και η αντιμετώπιση της υπερβολικής γραφειοκρατίας και πολυπλοκότητας στην καθημερινή λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έχοντας ήδη περάσει από μακρά περίοδο οικονομικών κρίσεων και μνημονίων, έχουν ανάγκη από εμπιστοσύνη, σεβασμό και ένα σταθερό περιβάλλον που θα επιτρέπει τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσαγγάρης: «Δεν πρέπει να είμαστε απλώς διαχειριστές των υποχρεώσεών μας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θέλουν μόνο να επιβιώσουν, θέλουν να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες για την οικονομία και την κοινωνία. Όταν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μεγαλώνει, μεγαλώνει και η οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σαμαρά: Όσα είχα να πω τα είπα, αν κάνει κόμμα τα ξαναλέμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε τη μεταξύ τους καλή σχέση και το σεβασμό στην αποστασιοποίησή του από την πολιτική.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η ώρα για μεταρρυθμίσεις είναι τώρα, όχι αργότερα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση θα παρέμβει αν χρειαστεί για να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στις αυξήσεις στην ενέργεια, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογική πορεία της ΝΔ.
λογαριασμός ρεύματος επιδοτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΑ: Στήριξη και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα μέτρα ενεργειακού κόστους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να συμπεριληφθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα μέτρα κατά του αυξημένου ενεργειακού κόστους, τονίζοντας ότι η αύξησή του απειλεί τη βιωσιμότητά τους σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χήτας: Ο λαός και η αντιπολίτευση αποδοκίμασαν την κυβέρνηση

Ο Κ. Χήτας της Ελληνικής Λύσης προέβλεψε πως η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία στη νέα Βουλή, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση σε αποδρομή. Τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα είναι «παγκοσμιοποίηση ή πατρίδα» και ζήτησε νέα πολιτική αρχή.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

Η Βουλή ολοκληρώνει τη 2η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση. Οι ψήφοι θα καθορίσουν τις απαιτούμενες πλειοψηφίες στην επόμενη Βουλή. Η αντιπολίτευση διαφωνεί με την κυβερνητική πρόταση, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά αυστηρά πρότυπα για ΑΕΙ και άρση προνομίων.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για πρωτιά και αλλαγή πολιτικής, όχι σκέτη εναλλαγή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην πρώτη θέση για ριζική πολιτική αλλαγή, αποκλείοντας κυβερνητικές συνεργασίες, και υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ πολιτικής αλλαγής και εναλλαγής εξουσίας.