Την επίλυση του ιδιωτικού χρέους ως βασική προτεραιότητα για την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σε τηλεοπτική του παρέμβαση. Όπως τόνισε, το πρόγραμμα για το ιδιωτικό χρέος παρουσιάζεται απόψε από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του κόμματος για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού.
Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε την ανάγκη για προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω δικαστικής διαδικασίας, προτείνοντας την επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου που ίσχυε με το νόμο 3869/2010. Όπως ανέφερε, ο νόμος αυτός καταργήθηκε το 2019 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τον επανέφερε, επιδεινώνοντας την κατάσταση για τους οφειλέτες.
Αναφερόμενος στη νομοθετική παρέμβαση για τις συντάξεις χηρείας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα έθεσε το θέμα στον δημόσιο διάλογο και στήριξε τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο Συμβούλιο της Επικρατείας και επισήμανε πως η κυβερνητική ρύθμιση δεν καλύπτει τους συνταξιούχους χηρείας πριν το 2016.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στη δυναμική του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι όσο το κόμμα ενισχύεται δημοσκοπικά, αυξάνονται οι πιθανότητες πολιτικής αλλαγής. Υποστήριξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ριζικά αντιπαραθετικό πρόγραμμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και μπορεί να αποτελέσει τον κύριο αντίπαλό της στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Τέλος, σχολίασε τον προγραμματισμό των εμφανίσεων του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η απόκλιση από τη συνήθη διαδικασία προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις και την ετοιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια λίγο πριν από τον Νίκο Ανδρουλάκη τόσο στην Κρήτη όσο και στη ΔΕΘ.