ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Ρένα Δούρου ομιλία

Δούρου: Έλλειψη εθνικής στρατηγικής σε κρίσιμη φάση για τα ελληνοτουρκικά

Η παραίτηση του Σ. Σέρμπου από σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του πρωθυπουργού προκαλεί ανησυχίες, σύμφωνα με τη Ρ. Δούρου, ειδικά λόγω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και τις διαφωνίες εντός του κυβερνητικού επιτελείου.

Ανησυχίες για την παραίτηση του διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου από τη θέση του συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του πρωθυπουργού εκφράζει η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή της επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο «κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας με αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και με συνεχιζόμενες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

Η Ρένα Δούρου θέτει το ερώτημα αν η παραίτηση σχετίζεται με τη «πρόσφατη επικριτική τοποθέτηση του συμβούλου για την πολιτική Τραμπ, που είχε αποδοκιμαστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Παράλληλα, αναρωτιέται αν υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο, ιδίως για τη στάση έναντι της Τουρκίας σε αυτή τη συγκυρία. Τονίζει ότι «τα δήθεν "ήρεμα νερά στο Αιγαίο" αποκαλύπτονται ως αυτό που είναι στην αλήθεια - προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου».

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ό,τι κι αν ισχύει, η παραίτηση Σέρμπου φέρνει στο προσκήνιο την πραγματικότητα: η κυβέρνηση ασκεί την Εξωτερική Πολιτική όχι με όρους συμφερόντων της πατρίδας μας, αλλά ψηφοθηρικούς, κομματικού οφέλους. Όρους κατώτερους των σημερινών, κρίσιμων περιστάσεων που απαιτούν συνεκτική εθνική στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Στρατηγική που απουσιάζει εδώ και επτά χρόνια από την Εξωτερική Πολιτική της σημερινής κυβέρνησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η κυβέρνηση απειλεί κυριαρχία και καθημερινότητα πολιτών

Η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση της για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Επέκρινε Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ο πρωθυπουργός να απαντήσει στον ΟΗΕ σε 6+1 ερωτήματα

Η Ρένα Δούρου ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τη "Γαλάζια Πατρίδα" και τα ελληνοτουρκικά, ενόψει της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο της Meridiam στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και τη στάση της χώρας έναντι της Τουρκίας, ζητώντας ενημέρωση για τους όρους με ΑΔΜΗΕ, όπως και το ΑΚΕΛ.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η Τουρκία επαναφέρει «γκρίζες ζώνες», η κυβέρνηση σχολιάζει

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και έλλειψη εθνικής στρατηγικής, επισημαίνοντας πως η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ η ελληνική πλευρά παραμένει απλός παρατηρητής.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Στελέχη μας κρατούν έδρες σαν να είναι δικές τους

Η Ρένα Δούρου άσκησε κριτική σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κρατούν έδρες σαν να τους ανήκουν, εκφράζοντας θλίψη για τη στάση τους. Τόνισε ότι η συμμετοχή στη Βουλή είναι ευθύνη και υπογράμμισε την πίστη της στην Αριστερά.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου τοποθετείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Η Ρένα Δούρου τονίζει ότι οι φοιτητές διαδηλώνουν παντού, στέλνοντας μήνυμα ότι η Παιδεία δεν πωλείται. Κατηγορεί την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και παραβίαση του άρθρου 16.