ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:20
Ρένα Δούρου ομιλία

Δούρου: Η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για απουσία εθνικής στρατηγικής απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επισημαίνει ότι η τουρκική πολιτική στη «Γαλάζια Πατρίδα» απειλεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με φόντο το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένας Δούρου.

Όπως επισημαίνει η κ. Δούρου, η Τουρκία, υπό τον Ερντογάν, προχώρησε πρόσφατα στην ανακήρυξη δύο νέων θαλάσσιων πάρκων σε Νοτιοανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Το πρώτο καλύπτει την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, ενώ το δεύτερο εκτείνεται μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, εντείνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή.

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι "η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της σημερινής εξωτερικής πολιτικής" και εκφράζει ανησυχία για την απουσία συνεκτικής εθνικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας τα τελευταία επτά χρόνια, τη στιγμή που η στρατηγική της "Γαλάζιας Πατρίδας" αναμένεται να καταστεί νόμος του τουρκικού κράτους τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για "ανακοινώσεις - ευχολόγια" που, όπως αναφέρει, δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τονίζει την ανάγκη για αποφασιστική στάση και εθνική στρατηγική, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Τέλος, η Ρένα Δούρου θέτει το ερώτημα "πώς εννοεί η κυβέρνηση την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας", όταν, όπως αναφέρει, "στην πράξη π.χ. απεμπολεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας, επιτρέποντας στην Τουρκία την προκλητική και παράνομη αποτροπή της πόντισης του καλωδίου ηλεκτρικής σύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου στην Κάσο".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατηρεί αυτόνομη πορεία, ο κύκλος του συνεχίζεται

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρά τις δυσκολίες, παραμένει απαραίτητος για την ανατροπή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και ότι η αντιπαράθεση Αριστεράς-Δεξιάς δυναμώνει, ενώ προωθείται μέτωπο με τους Οικολόγους Πράσινους.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Ιερή υποχρέωση η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ρένα Δούρου τόνισε τη σημασία ανασυγκρότησης ενός ισχυρού, κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ με ρίζες σε μεγάλους αγώνες. Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με άλλα κόμματα, ώστε να δημιουργηθεί ενωτικό μέτωπο κατά της σημερινής κυβέρνησης.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Επείγει η επανεκκίνηση συνομιλιών για λύση στο Κυπριακό

Η Ρένα Δούρου τονίζει την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, με στόχο τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και τη δημιουργία διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας συγχαίρει τον Καραλή για το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό

Ο Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, τονίζοντας πως η διάκριση αυτή τιμά την Ελλάδα και το Πολεμικό Ναυτικό και επιβεβαιώνει τη θέση του Καραλή στους κορυφαίους.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας συγχαίρει τον Απόστολο Χρήστου για το χρυσό στην κολύμβηση

Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου έδωσε ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για το νέο του χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Παρίσι, επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχία του στο Βελιγράδι.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.