ΓΔ: 2655.26 0.88% Τζίρος: 119.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:37
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση

Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η κατώτατη αποζημίωση για σχολικά δρομολόγια

Αυξήθηκε η ελάχιστη αποζημίωση για τη μεταφορά των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, μετά από έγκριση συναρμόδιων υπουργείων. Η αλλαγή διευκολύνει την ομαλή έναρξη των σχολικών δρομολογίων για 16.500 μαθητές τον Σεπτέμβριο.

Την αύξηση του οικονομικού τιμήματος στην προβλεπόμενη ελάχιστη αποζημίωση για τη μεταφορά μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης ενέκριναν τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αποδέχθηκαν και ενέκριναν την αύξηση στη βάση της πρότασης της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε την εξέλιξη ιδιαίτερα θετική, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν κανονικά τα σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά 16.500 μαθητών, συμπεριλαμβανομένων 1.200 μαθητών ΑΜΕΑ, όλων των βαθμίδων, από και προς τα σχολεία τους σε όλο το νομό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ευελπιστεί η αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης να εκτιμηθεί με τη δέουσα ψυχραιμία από τους λεωφορειούχους, ενόψει του τρίτου κατά σειρά διαγωνισμού που προκηρύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Γιουτίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή του, καθώς και τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κ. Γκιουλέκα, για τις ενέργειές του. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη στήριξη της ΠΕΔΚΜ και των Δημάρχων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλή συνέχιση των σχολικών δρομολογίων ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών επιλογών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά αύριο ο νέος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει διαγωνισμό για τα σχολικά δρομολόγια Θεσσαλονίκης με αυξημένη αποζημίωση μεταφοράς μαθητών, διασφαλίζοντας τη μετακίνηση 16.500 μαθητών τα έτη 2023-2029. Προηγούμενοι διαγωνισμοί είχαν αποτύχει.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμαριά: Εγκαίνια Πέμπτη, σύνδεση με κεντρικό μετρό Θεσσαλονίκης

Στις 27/8 εγκαινιάζεται η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά με 5 νέους σταθμούς και 4,8 χλμ διαδρομής. Επόμενος στόχος η επέκταση προς βορειοδυτικές περιοχές όπως Σταυρούπολη, Αμπελόκηποι, Κορδελιό και Εύοσμος.
Εθνική οδός νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Περιφερειακή για τη νύχτα της Δευτέρας 24 Αυγούστου

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, από 23:00 έως 05:00, διακόπτεται η κυκλοφορία στην Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, ρεύμα προς ανατολικά, μεταξύ κόμβων Κ5-Κ6. Εκτροπές θα ισχύουν μέσω Ευκαρπίας και εναλλακτικών διαδρομών.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Κώτσηρα-Γκιουλέκα για σιδηρόδρομο και συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα συζητήθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα Μακεδονίας-Θράκης και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ με ηλεκτρικά λεωφορεία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Στις 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Στις 27 Αυγούστου το Μετρό Θεσσαλονίκης φθάνει στην Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς. Εξελίσσονται οι δοκιμές και οι τελευταίοι έλεγχοι. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκεται στην τελική φάση.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Καλαμαριάς: Λίγες μέρες μέχρι τη λειτουργία, λέει ο Ν. Ταχιάος

Ξεκινούν οι δοκιμές του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, με τις άδειες να εκδίδονται σύντομα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Ταχιάο. Ο έλεγχος τεκμηρίωσης και πιστοποιήσεων διασφαλίζει την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.