ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Υπουργείο Παιδείας κτίριο

Αιτήσεις για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών 5-10 Αυγούστου 2026

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής διαφόρων κλάδων, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 ΑΣΕΠ, να υποβάλουν αιτήσεις.

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση και εγκύκλιο, καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις-δηλώσεις προτιμήσεων για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά τους υποψήφιους της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των κλάδων και ειδικοτήτων που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες Β΄ των Προκηρύξεων 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π., όπως αυτοί δημοσιεύτηκαν στα αντίστοιχα ΦΕΚ.

Παράλληλα, καλούνται και οι υποψήφιοι της Γενικής Εκπαίδευσης συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ των Προκηρύξεων 1ΓΕ/2023, 2ΓΕ/2023 και 1ΓΤ/2024 του Α.Σ.Ε.Π., να συμμετάσχουν στη διαδικασία δηλώνοντας τις προτιμήσεις τους για περιοχές ή μουσικά σχολεία.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.ΣΥ.Δ.) στη διεύθυνση https://opsyd.sch.gr.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί από την Τετάρτη 5 έως και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή σχολική ζωή στη Γκράβα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανακοίνωσε οργανωμένο σχέδιο στήριξης με αναπλήρωση ωρών και ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για Γ' Λυκείου και μικρότερους μαθητές.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Τιμούμε το παρελθόν μαθαίνοντας από αυτό, όχι μόνο θυμούμενοι

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ζωντανή μνήμη αντίστασης στον φασισμό. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της δημοκρατίας, λέγοντας "όχι" σε βία, ρατσισμό και διχασμό.
Αλβανοί αστυνομικοί
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Κλιμακώνουν οι φοιτητές, αυστηρότερα μέτρα από Ράμα

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν με πέτρες και έκαψαν καρέκλες έξω από το Υπουργείο Παιδείας στα Τίρανα, αντιδρώντας στο κάλεσμα διαλόγου του Ράμα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερο νομικό πλαίσιο κατά βίας και αναρχίας.
Τίρανα, διαδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση με μολότοφ και πετροπόλεμο στα Τίρανα της Αλβανίας

Ένταση στα Τίρανα, όπου φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παιδείας. Επεισόδια με πέτρες, δακρυγόνα και φωτιές σε κάδους. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «Ράμα παραιτήσου», ενώ η αστυνομία απαντά με ισχυρή παρουσία.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Υπ. Παιδείας και Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για επαγγελματική εκπαίδευση

Συνάντηση ενημέρωσης για τις ευκαιρίες συμμετοχής των επιχειρήσεων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διασύνδεσης με την αγορά.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιπαραθέσεις για την Γκράβα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων κυριάρχησε το θέμα της οσμής φυσικού αερίου στη Γκράβα. Ο Δήμαρχος τόνισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν είναι απολύτως ασφαλή και πρότεινε εγκατάσταση κλιματιστικών για θέρμανση.