ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κυρανάκης: Η παλιά συνέντευξη Βαρβιτσιώτη και το μήνυμα στους νέους

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανάρτησε απόσπασμα παλιάς συνέντευξης του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, τιμώντας τη μνήμη του. Ο Βαρβιτσιώτης τόνιζε τη σημασία της εντιμότητας και της ενεργής συμμετοχής των νέων στη Βουλή.

Με αφορμή την απώλεια του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόσπασμα από συνέντευξη του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην ΕΡΤ το 1995. Το βίντεο αναδεικνύει τις παραινέσεις του Βαρβιτσιώτη προς τους νέους πολιτικούς για ουσιαστική συμμετοχή στις εργασίες της Βουλής, ειλικρίνεια χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος και αδιαπραγμάτευτη εντιμότητα.

Όπως σημειώνει ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, η εντιμότητα θα έπρεπε να είναι αυτονόητη προϋπόθεση στην πολιτική, ωστόσο είχε καταλήξει να θεωρείται πολιτικό προσόν. Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη εστιάζει στη σημασία των ηθικών αξιών και της προσωπικής καθοδήγησης από ιστορικές προσωπικότητες του χώρου.

Ο κ. Κυρανάκης αναφέρει ότι μετά την εκλογή του στη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, αναζήτησε τις συμβουλές του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Επικοινώνησε με τον γιο του, Μιλτιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του πατέρα του δεν το επέτρεπε.

Σε προσωπικό τόνο, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «για όλους εμάς τους νεότερους βουλευτές, η παρουσία και το παράδειγμά του στο Εθνικό Κοινοβούλιο θα παραμείνουν σημείο αναφοράς». Τονίζει επίσης πως η πολιτική αποκτά νόημα μέσω ανθρώπων-σύμβολα, όπως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή του, ο κ. Κυρανάκης επισημαίνει: «Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που ανήκουμε στην παράταξη της οποίας αποτέλεσε συνιδρυτή το 1974. Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου ετέθησαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων και του λιανεμπορίου, με έμφαση στη μείωση του τζίρου και την ανάγκη διαρκούς διαλόγου με την Πολιτεία.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ συμμάχησε με όσους ήθελαν την Ελλάδα εκτός ΕΕ

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε μείζον ζήτημα την υπερψήφιση Ακρίτα από το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική για αντίφαση σε σχέση με τη στάση τους έναντι Στουρνάρα και κατηγορώντας το κόμμα για ψευδείς ισχυρισμούς και έλλειψη συνέπειας.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λάθος της πλειοψηφίας να μην εκλεγεί αντιπρόεδρος Βουλής

Ο Δημήτρης Μάντζος υπερασπίστηκε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υποψηφιότητα Ακρίτα και απάντησε στις επικρίσεις ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει διαχρονικά τις ΚΟ για αντιπροέδρους, πλήν νεοναζιστικών σχημάτων.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν θα υπερψηφίσουμε την Έλενα Ακρίτα στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας διαφωνία με τη στάση της. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει άλλον υποψήφιο, σχολιάζοντας και τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Με έργα κι όχι συνθήματα – Παράδειγμα το μετρό Θεσσαλονίκης

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι η παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης δείχνει το κυβερνητικό έργο της ΝΔ, ενισχύοντας την καθημερινότητα, την οικονομία και τα έσοδα. Υπογράμμισε ότι τα έργα γίνονται πράξη χάρη στον σχεδιασμό και τη βούληση.