ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα

ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΒΥ: Αίτημα για θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης γυαλιού

ΕΒΕΕ και ΠΟΕΒΥ τόνισαν την ανάγκη θεσμικού πλαισίου για ολιστική διαχείριση γυαλιού, καθώς λείπει ένα οργανωμένο σύστημα ανάκτησης, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες να καταλήγουν στα απορρίμματα.

Την ανάγκη για διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ολιστική διαχείριση του γυαλιού ανέδειξαν η ΕΒΕΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (ΠΟΕΒΥ), σε συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την ΕΒΕΕ εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος Δημήτρης Βαργιάμης, ενώ την ΠΟΕΒΥ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μανώλης Σηφάκης και ο ταμίας Γιάννης Καραπιπερίδης.

Οι δύο φορείς παρουσίασαν πρόταση για τη δημιουργία πλαισίου διαχείρισης του γυαλιού, επισημαίνοντας ότι το υλικό μπορεί να ανακυκλωθεί ή να αξιοποιηθεί μέσω μεταποίησης. Ωστόσο, υπογράμμισαν πως σήμερα απουσιάζει ένα οργανωμένο σύστημα ανάκτησης και επεξεργασίας, με αποτέλεσμα σημαντικές ποσότητες γυαλιού να καταλήγουν στα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα.

Η ΕΒΕΕ και η ΠΟΕΒΥ τόνισαν ότι οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές ως θετική βάση διαλόγου από τον γενικό γραμματέα, δημιουργώντας προσδοκίες για τη διαμόρφωση ενός μοντέλου ολοκληρωμένης διαχείρισης του υλικού.

Ο κ. Γραφάκος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εργασίας, όπου θα εξεταστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Αναγνώρισε, επίσης, πως η έλλειψη κατάλληλου θεσμικού πλαισίου αποτελεί πρόβλημα που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση επιτοκίων τραπεζών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Μόνο το 3%-5% των μικρών επιχειρήσεων λαμβάνει δάνεια

Η χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων αναδείχθηκε βασικό θέμα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, με τον Γ. Καββαθά να τονίζει την ανάγκη απλών, προσαρμοσμένων χρηματοδοτικών εργαλείων χαμηλού κόστους.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Βαριά γραφειοκρατία και κόστος για μικρές επιχειρήσεις από νέους κανόνες ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, επισήμανε στην Ευρωβουλή τις υπερβολικές γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις για τις μικρές επιχειρήσεις λόγω των κανόνων διαχείρισης συσκευασιών, ζητώντας άμεσες διορθώσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ του αιτήματος για αδειοδότηση τεχνικών επαγγελμάτων ο Τ. Θεοδωρικάκος

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας χαιρετίζει τη θετική στάση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημα για σύγχρονο πλαίσιο άσκησης και αδειοδότησης τεχνικών επαγγελμάτων, θεωρώντας το σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καββαθάς: Μικρό το όφελος των νέων μέτρων για μικρές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της ΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, εκτιμά πως τα νέα οικονομικά μέτρα δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, τονίζοντας την έλλειψη ουσιαστικής ελάφρυνσης και παρεμβάσεων στο κόστος λειτουργίας κι ενέργειας.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση προέδρων κοινωνικών εταίρων στη ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη

Τη σημασία σταθερού κοινωνικού διαλόγου για την οικονομική πρόοδο και κοινωνική συνοχή τόνισαν οι πρόεδροι των εθνικών κοινωνικών εταίρων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 90ή ΔΕΘ και έμφαση σε ανταγωνιστικότητα και ποιότητα εργασίας.