ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:03:06
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας

Θλίψη της πρέσβειρας ΗΠΑ για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους

Η πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο, που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες, και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο εξέφρασε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε ενώ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή.

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε: «Η καρδιά μου είναι με τον λαό της Ελλάδας σήμερα μετά την τραγική απώλεια δύο πυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ενώ έδιναν θαρραλέα μάχη με τις φλόγες κοντά στο Ρέθυμνο, στην Κρήτη.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και ολόκληρο το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.

Τιμούμε το απαράμιλλο θάρρος όσων καθημερινά εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους καθώς και εκατομμύρια ταξιδιώτες από την Αμερική και όλον τον κόσμο που επισκέπτονται την Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Ρούμπιο-Γεραπετρίτη για συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο

Στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Ρούμπιο-Γεραπετρίτη βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στην άμυνα, ενέργεια, ασφάλεια και τους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της Εθνοφρουράς Φλόριντα στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Εθνοφρουράς Φλόριντα επισκέφθηκε την Ελλάδα 20-24 Ιουλίου στο πλαίσιο του State Partnership Program, με διμερείς συνομιλίες στο στρατόπεδο Παπάγου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμμετοχή κορυφαίων στρατιωτικών φορέων.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης με αιχμή τις διασυνδέσεις, τα πράσινα καύσιμα, τους λιμένες και το νέο 3+1.