ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Καναντέρ Canadair CL-415

Δύο CL-415 από Ελλάδα στέλνονται στην Ισπανία για πυρόσβεση

Η Ελλάδα στέλνει δύο αεροσκάφη CL-415 στην Ισπανία για την κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο του μηχανισμού της ΕΕ. Τα αεροπλάνα θα επιχειρήσουν στην περιοχή του Τολέδο, με αναχώρηση από τη Μαδρίτη.

Ελλάδα θα συνδράμει την Ισπανία με δύο αεροσκάφη CL-415 για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων δασικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ισπανίας, προσφέροντας τα αεροσκάφη, με την ισπανική πλευρά να έχει ήδη αποδεχθεί την προσφορά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία οριστικοποίησης των επιχειρησιακών λεπτομερειών της αποστολής. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, τα αεροσκάφη θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ ως προβλεπόμενο πεδίο επιχειρήσεων ορίζεται η περιοχή του Τολέδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΥΠΚΚΠΠ, αξιολογούνται τα επικρατούντα καιρικά φαινόμενα κατά τη διαδρομή μετάβασης, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν τον χρόνο και τον τρόπο ανάπτυξης των εναέριων μέσων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επίπληξη στην Ελλάδα για ανεπαρκή μεταφορά οδηγίας ενέργειας

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει πλήρως στο δίκαιό της την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση εντός δύο μηνών. Διαφορετικά, η υπόθεση μπορεί να φτάσει στο ΔΕΕ και να επιβληθούν κυρώσεις. Ανάλογες αιτήσεις δέχθηκαν Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα.
Αεροσκάφος Canadair CL-415
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχώρησαν δύο ελληνικά Canadair για την Ισπανία

Η Ελλάδα στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα μεταγωγικό στην Ισπανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Η άφιξη αναμένεται σήμερα το απόγευμα στη βάση Torrejón.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Τουρνάς συναντήθηκε με την πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Ευάγγελος Τουρνάς συναντήθηκε με την Αμερικανίδα πρέσβη, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στην Πολιτική Προστασία, δίνοντας έμφαση στην ανταλλαγή γνώσης αλλά και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye για τη θαλάσσια προστασία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye, το νέο Ευρωπαϊκό Θαλάσσιο Παρατηρητήριο που στοχεύει στην προστασία και αξιοποίηση των θαλάσσιων δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ευρωπαίος αξιωματούχος και Έλληνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τουρνά με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Jessika Roswall

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Jessika Roswall επισκέφτηκε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ξεναγήθηκε στο ΕΣΚΕΔΙΚ και συζήτησε με τον υπουργό Τουρνά για συνεργασία στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και προστασία πολιτών.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Μαθητική συζήτηση για νερό και κλίμα με Ελλάδα, Ισπανία, Ρεϋνιόν

Μαθητές από Λέσβο, Καταλονία και Ρεϋνιόν συναντήθηκαν στην Καλλονή για να συζητήσουν θέματα βιώσιμης διαχείρισης νερού, συμμετέχοντας σε debate για προκλήσεις όπως η λειψυδρία, το φράγμα Τσικνιά και πρόσφατες πλημμύρες.