ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατασκευαστικό έργο οδού
Εναέρια λήψη κατασκευαστικών εργασιών σε αυτοκινητόδρομο με οχήματα και μηχανήματα.

Ρέθυμνο: 9,5 εκατ. ευρώ για 16 έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας

Συνολική χρηματοδότηση 9,52 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας στο Ρέθυμνο, με στόχο την αναβάθμιση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε πέντε δήμους της περιοχής.

Στα 9,52 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σύμφωνα με την επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου της παρέμβασης για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027.

Η αναθεώρηση του πίνακα πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εξέταση 290 προσφυγών σε πανελλαδικό επίπεδο και είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη τριών επιπλέον έργων στο Ρέθυμνο, συνολικού προϋπολογισμού 1,98 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα δύο αφορούν τον Δήμο Αμαρίου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και το τρίτο τον Δήμο Ρεθύμνης, με προϋπολογισμό 480.000 ευρώ.

Με τα νέα δεδομένα, χρηματοδοτούνται συνολικά 16 έργα στους Δήμους Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στην αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η προσθήκη των νέων έργων ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία στον νομό στα 9,5 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε, οι παρεμβάσεις αυτές διευκολύνουν την καθημερινότητα των παραγωγών και ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα της ενδοχώρας. Παράλληλα, υπενθύμισε πως είχε προηγηθεί κοινοβουλευτική παρέμβασή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αίτημα την ενίσχυση των διαθέσιμων πόρων της συγκεκριμένης δράσης.

Όπως σημειώνεται, μετά την έκδοση των αποφάσεων ένταξης θα ακολουθήσει η υλοποίηση των έργων, ενώ παραμένει σε εξέλιξη η εξέταση ακόμη 81 προσφυγών σε πανελλαδικό επίπεδο. Με τη νέα χρηματοδότηση και τα έργα που είχαν εγκριθεί το 2022, συνολικού ύψους περίπου 3,7 εκατ. ευρώ, οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν πλέον τα 13,2 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τα πέντε αρδευτικά ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι η δημόσια χρηματοδότηση των πέντε αρδευτικών έργων ΣΔΙΤ, ύψους 157,4 εκατ. ευρώ, έχει διασφαλιστεί μέσω του Ειδικού Προγράμματος ΣΔΙΤ, διασφαλίζοντας την ομαλή υλοποίησή τους.
Αγελάδα σε στάβλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση ζωοτροφών σε πληγέντες κτηνοτρόφους Λέσβου από Περιφέρεια

Με ένα εκατομμύριο ευρώ ενισχύεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της Λέσβου που επλήγησαν από αφθώδη πυρετό, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μουντζούρης, ευχαριστώντας τον υπουργό Εσωτερικών.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 27,8 εκατ. ευρώ αγροτικές ενισχύσεις σε 24.000 δικαιούχους

Ολοκληρώθηκε η καταβολή αγροτικών ενισχύσεων ύψους 27,8 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους, μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ. Οι πληρωμές αφορούν εισοδηματική στήριξη, αναδιανεμητικό εισόδημα και ενίσχυση νεαρών γεωργών.
Νίκος Παππάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε περικοπές και λιτότητα

Ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αποφεύγοντας τη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο και οδηγεί σε εκτεταμένες περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Γεωργία και Πολιτισμό, ενώ αξιοποιεί ανεπαρκώς τους ευρωπαϊκούς πόρους.