Στον στόχο της αυτοδυναμίας και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στη NAFTEMPORIKI TV. Παράλληλα, σχολίασε τις αντιφάσεις που, όπως είπε, χαρακτηρίζουν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με ένα ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά, η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εντελώς υποθετικό σενάριο», καθώς δεν υπάρχει τέτοιο κόμμα.
Επισήμανε πως «ο στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι να διεκδικήσει την αυτοδυναμία», σημειώνοντας ότι «η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το πιο ωφέλιμο για τη χώρα αποτέλεσμα».
Η κ. Σδούκου τόνισε ότι η προσπάθεια του κόμματος εστιάζει στο να πείσει τους πολίτες, ακόμη και εκείνους που έχουν «δικαιολογημένες δυσαρέσκειες», με επιχειρήματα.
Υπενθύμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί «σε μια Κυριακή», καθώς δεν υπάρχει επαναληπτικός γύρος, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας σε μια περίοδο γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας.
Η πορεία της οικονομίας και οι προτεραιότητες
Αναφερόμενη στην οικονομία, η εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «το 2019 δεν έχει καμία σχέση με το πώς ζούμε σήμερα». Όπως είπε, τότε «είχαμε έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης» και σήμερα «έχουμε υπερδιπλάσιο ρυθμό, με στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη».
Πρόσθεσε ότι «οι επενδύσεις από 22 δισ. ευρώ το 2019 έφτασαν τα 37 δισ. ευρώ το 2025» και «οι εξαγωγές από 32 δισ. ευρώ ανήλθαν στα 49 δισ. ευρώ».
Η κ. Σδούκου σημείωσε πως η ενίσχυση της ανάπτυξης επιτρέπει «να δώσουμε αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους και να μειώσουμε φόρους για τις οικογένειες, τη μεσαία τάξη και τους νέους».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει «εκτροχιασμό της οικονομίας» μέσω παροχών που δεν είναι δημοσιονομικά εφικτές, όπως η 13η σύνταξη.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία αυτά τα επτά χρόνια έχει καταγράψει μεγάλες και μικρές νίκες, αλλά και λάθη και αστοχίες και τα αναγνωρίζουμε με απόλυτη ειλικρίνεια». Όπως σημείωσε, στις εκλογές θα αναμετρηθεί «η αξιοπιστία με την ανευθυνότητα και το σχέδιο απέναντι στον αυτοσχεδιασμό».