ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Κύπρου ΕΕ

Η Ελλάδα στηρίζει τον διορισμό Φίτο ως Ειδικού Εκπροσώπου ΕΕ για το Κυπριακό

Η Ελλάδα καλωσορίζει τον διορισμό του Ραφαέλε Φίτο ως Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαια και βιώσιμη λύση ως προς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο.

Η Ελλάδα χαιρετίζει τον διορισμό του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Ραφαέλε Φίτο ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ. Η ανακοίνωση σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Φίτο στη θέση του Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών, «αυτό αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο της ΕΕ, προς όφελος όλων των Κυπρίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Φίτο ως Ειδικό Εκπρόσωπο ΕΕ για το Κυπριακό

Το ΥΠΕΞ εξέφρασε, μέσω ανάρτησης στο Χ, την ικανοποίησή του για τον διορισμό του Ραφαέλε Φίτο ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, χαιρετίζοντας επίσημα την επιλογή του.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Σημαντικό ορόσημο η έξοδος της Ελλάδας από τη λίστα ανισορροπιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της Κομισιόν να αφαιρέσει την Ελλάδα από τις χώρες με μακροοικονομικές ανισορροπίες, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αφαιρεί την Ελλάδα από τη λίστα μακροοικονομικών ανισορροπιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον υπό παρακολούθηση για Μακροοικονομικές Ανισορροπίες, εξέλιξη με συμβολική και ουσιαστική σημασία, επισφραγίζοντας την επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Γεραπετρίτη-Κάλας για drone Ουκρανίας, επίκειται διάβημα

Ο Γ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε την Κ. Κάλας για το πόρισμα του ΓΕΕΘΑ σχετικά με το drone στη Λευκάδα και συζήτησε το θέμα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ στη Λεμεσό. Θα ακολουθήσει επίσημο διάβημα προς την ουκρανική κυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Επίτροπο Τζέσικα Ρόζγουολ στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για την ανθεκτικότητα των υδάτων, τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τη στρατηγική πρόληψης πυρκαγιών με έμφαση σε καινοτόμες λύσεις.