ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παύλος Μαρινάκης ομιλία

Μαρινάκης: Επίθεση στη Δημοκρατία τα συνθήματα στο σπίτι της Βολουδάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε τα απειλητικά συνθήματα έξω από το σπίτι της Σέβης Βολουδάκη ως οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού και επίθεση κατά της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται από όλους.

Για μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού και επίθεση κατά της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στα απειλητικά συνθήματα που γράφτηκαν έξω από το σπίτι της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη και της οικογένειάς της.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι τα συνθήματα «Θάνατος στη ΝΔ» και «Γκαζάκια στα σπίτια σας» δεν αποτελούν πράξη διαμαρτυρίας, αλλά οργανωμένη επίθεση κατά της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τα ως εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, επισήμανε πως η στοχοποίηση ανθρώπων και των οικογενειών τους, οι απειλές βίας και η καλλιέργεια μίσους δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Όπως υπογράμμισε, τέτοιες ενέργειες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την καθολική καταδίκη τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται η εργαλειοποίηση μιας δολοφονικής επίθεσης με σκοπό τη δημιουργία νέου κύματος μίσους και απειλών κατά ανθρώπινων ζωών. Όσοι ανέχονται ή σιωπούν απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, όπως ανέφερε, φέρουν μεγάλη πολιτική και ηθική ευθύνη.

Ο κ. Μαρινάκης κατέληξε ότι η Δημοκρατία δεν πρόκειται να φοβηθεί τους τραμπούκους και ότι όσοι προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους μέσω του φόβου και της βίας θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Τέλος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό και την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας, αντίθετα με τη στοχοποίηση ανθρώπων λόγω πολιτικής ταυτότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί τη Δευτέρα στον αγιασμό της νέας Βουλής

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό της Βουλής, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λιθουανίας στο Μαξίμου και το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τα μνημεία μιας χώρας δεν είναι λάφυρα πολέμου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα μνημεία δεν είναι λάφυρα αλλά μέρος της ιστορίας μας, στη τελετή επιστροφής κειμηλίων μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας, σημειώνοντας ότι τέτοιες πράξεις χτίζουν γέφυρες για ένα κοινό μέλλον.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Ράντεφ: Προχωράμε σε σχέση σεβασμού και φιλίας με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας ανταλλαγής κειμηλίων με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και ευχαριστώντας την ελληνική κυβέρνηση για τη συμβολή της.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε έργα Μουσικού Σχολείου και Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο των έργων και τη σημασία του σχολείου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συνεχίζεται η έρευνα για τον συγκυβερνήτη της flydubai

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ ερευνά αν ο συγκυβερνήτης που μαχαίρωσε τον πιλότο της flydubai είχε συνεργούς. Τόνισε ότι αποτράπηκε καταστροφή τύπου 11ης Σεπτεμβρίου και πως ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεζοπορία και επίσκεψη στο Λιτόχωρο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε το μονοπάτι Πριόνια - Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, συνοδεία πολιτών και επαγγελματιών, συζητώντας για την προστασία και ήπια ανάπτυξη της περιοχής.