ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πολάκης ομιλία
Φωτογραφία: Παύλος Πολάκης σε ομιλία. Credit: Dimitris Kapantais / SOOC

Πολάκης: Ιστορική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με απαρτία την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, καθόρισε τα επόμενα βήματα για τις εκλογές και αποφάσισε την επιστροφή του στην ΚΟ. Επιβεβαίωσε υποψηφιότητά του για πρόεδρος.

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ως «ιστορική», σημειώνοντας ότι απέτρεψε τη «λυσσώδη προσπάθεια» της αναπληρώτριας γραμματέως και της Υπεύθυνης του Οργανωτικού να μην πραγματοποιηθεί η διαδικασία.

Όπως δήλωσε, η συνεδρίαση διεξήχθη με απαρτία και αποφάσισε την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης της 6ης Ιουνίου, την οποία χαρακτήρισε «καταστροφική». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Κεντρική Επιτροπή «διατάζει την Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας να ορίσει τον οδικό χάρτη για την προετοιμασία του κόμματος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Ο κ. Πολάκης πρόσθεσε ότι η συνεδρίαση αποφάσισε επίσης την επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα φάση για το κόμμα.

«Νομίζω ότι μετά από αυτή την απόφαση δρομολογούνται οι διαδικασίες για να ξανασταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα πόδια του και να αποτελέσει τον κορμό μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας με βαθύ προγραμματικό περιεχόμενο για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κόσμος αλλάζει, αλλά ποιος πληρώνει το τίμημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη εικόνα της χώρας και ζητά απαντήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ενώ τον καλεί να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ ανέδειξε έλλειψη εξωτερικής πολιτικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ξεκάθαρης εθνικής στρατηγικής και ενεργούς διπλωματίας, επικρίνοντας τη στάση του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και απέναντι στα θέματα Γάζας, Ουκρανίας, Κυπριακού και ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η κυβέρνηση απειλεί κυριαρχία και καθημερινότητα πολιτών

Η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση της για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Επέκρινε Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ακρίβεια νικιέται με πολιτική βούληση

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι η ακρίβεια μπορεί να περιοριστεί με πολιτική βούληση, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία και επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ευνοϊκή διαχείριση της αύξησης των τιμών.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς στη ΔΕΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενισχυμένος στην επόμενη Βουλή

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη ΔΕΘ πως το κόμμα έχει αποδειχθεί ανθεκτικό, με πλούσιο πρόγραμμα και στελέχη, και θα είναι ενισχυμένο στη Βουλή. Συνεργασίες θα υπάρξουν μόνο με βάση κοινές προγραμματικές θέσεις.
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκαν Τελιγιορίδου και Αβραμάκης, πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσονται η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Λευτέρης Αβραμάκης, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Κίνημα.