Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη προσωπικά τον αντισμήναρχο Γεώργιο Χαντζόπουλο, με τον οποίο επικοινώνησε για το ζήτημα της ασφαλούς διαχείρισης του περιστατικού με το μαχητικό F-16 στη Ζάκυνθο.
Ο ΠτΔ εξέφρασε την εκτίμησή του για την ψυχραιμία, τις ικανότητες και την άρτια εκπαίδευση του αντισμήναρχου, χάρη στις οποίες το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, όταν παρουσιάστηκε τεχνική βλάβη.
Παράλληλα, ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τους οποίους συνεχάρη για την υποδειγματική ανταπόκριση της Πολεμικής Αεροπορίας στο περιστατικό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε επίσης θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, για την άμεση κινητοποίηση και αποτελεσματική παρέμβαση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο σημείο.