ΓΔ: 2559.75 -1.98% Τζίρος: 193.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:40
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι

Ρέθυμνο: Ξεκινούν Ιούλιο οι εκδηλώσεις για 160 χρόνια Αρκαδικής Εθελοθυσίας

Την 8η Νοεμβρίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία, παρουσία του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα. Περιλαμβάνονται μαθητικός διαγωνισμός και υποδοχή της εικόνας Παναγίας Σουμελά στο Ρέθυμνο.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία κορυφώνονται στις 8 Νοεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα. 

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούλιο και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο, με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα έχει ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας αφίσας και ταινίας μικρού μήκους με θέμα «160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία». 

Ο διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας.

Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Ρέθυμνο

Από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο. Η εικόνα θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων και θα μεταφερθεί συμβολικά για μία ημέρα στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, καθώς και στους Δήμους Μυλοποτάμου και Ανωγείων.

Έναρξη εκδηλώσεων τον Ιούλιο

Οι πρώτες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Ιουλίου. Στις 27 Ιουλίου, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τα 160 χρόνια της Αρκαδικής Εθελοθυσίας, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στους χώρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Την επόμενη ημέρα, 28 Ιουλίου, από τις 09:00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη Μονή Αρκαδίου, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες». 

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Ιερά Μονή Αρκαδίου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Στις 20:00 της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Αγίου Βασιλείου, προσδίδοντας εορταστικό χαρακτήρα στο διήμερο.

Οι διοργανωτές θα ανακοινώνουν σταδιακά το πρόγραμμα κάθε μήνα, μέχρι την κορύφωση του επετειακού κύκλου στις 8 Νοεμβρίου, οπότε θα τιμηθεί η ιστορική επέτειος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Κ. Τασούλας στο Ρέθυμνο στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο στις 7-8 Νοεμβρίου 2026, με στάση στο μαρτυρικό Αβδελλά και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια του Αρκαδίου

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κορυφώνονται στις 8 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου, με πλήθος εκδηλώσεων και τιμητικές καταθέσεις στεφάνων.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον δήμαρχο Ανωγείων στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα των ορεινών περιοχών και τις αναπτυξιακές τους προοπτικές.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Ο Κ. Τασούλας συνομίλησε με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου για τις ζημιές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας εξέφρασε τη στήριξή του στον Μυλοπόταμο μετά την καταστροφική κακοκαιρία. Ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και δυσκολίες για κτηνοτρόφους.
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του πρέσβη Λιθουανίας στο δημαρχείο Ηρακλείου

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη της Λιθουανίας, τονίζοντας τη σημασία των διεθνών συνεργασιών και την τουριστική στρατηγική της πόλης. Συζητήθηκαν συνεργασίες σε τουρισμό, επιχειρηματικότητα και πολιτισμό.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση τραυματισμένου πεζοπόρου στο φαράγγι Λάπαθος Λασιθίου

Σε χαράδρα στο φαράγγι Λάπαθος Ρίζα Κρήτης διασώστες απεγκλώβισαν 45χρονο τραυματία ορειβάτη. Η επιχείρηση έγινε με 16 πυροσβέστες, 6 οχήματα, εθελοντές και ελικόπτερο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο.