ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΕΛΑΣ
Φωτο: ΕΛΑΣ Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Credit: Nick Paleologos / SOOC

ΕΛ.ΑΣ.: «Αντιδημοκρατική αλαζονεία κυβέρνησης και πρωθυπουργού»

Η ΕΛ.ΑΣ. κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη μετά την απόρριψη της κλήσης Ταλ Ντίλιαν και Γρηγόρη Δημητριάδη ως μαρτύρων για τις υποκλοπές, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική αλαζονεία και καλώντας τον λαό να δώσει τέλος στην κατάσταση.

Η ΕΛ.Α.Σ. εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του αιτήματος να εξεταστούν ως μάρτυρες για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Ταλ Ντίλιαν και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση κατηγορεί την κυβέρνηση για «συγκάλυψη» και χαρακτηρίζει «γελοίο και ανυπόστατο» το επιχείρημα ότι, «αν και εμπλέκονται στο μεγαλύτερο δημόσιο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, δεν είναι δημόσια πρόσωπα».

Η ΕΛ.Α.Σ. κάνει λόγο για «επίδειξη αντιδημοκρατικής αλαζονείας από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», επισημαίνοντας ότι η στάση αυτή πλήττει τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λογοδοσία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι ο λαός μας θα θέσει γρήγορα τέρμα σ' αυτό τον ξεπεσμό», αφήνοντας αιχμές για πολιτικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κουφονικολάκου: Σιωπή πρωθυπουργού για το επίδομα ανεργίας τέσσερις μέρες

Η Θεώνη Κουφονικολάκου κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία και έλλειψη οράματος, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει για τέταρτη μέρα να απαντήσει για το επίδομα ανεργίας, ένα κρίσιμο ζήτημα για χιλιάδες εργαζόμενους.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Siemens, το δημόσιο χρέος, τη διαχείριση της οικονομίας, αλλά και για ζητήματα πολιτικής προστασίας και έμφυλης βίας.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η εθνική ασφάλεια πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες

Ο υφυπουργός Αθ. Κοντογεώργης τόνισε ότι η Εθνική Ασφάλεια δεν σηκώνει μικροκομματικά παιχνίδια και πως καμιά διαρροή απορρήτων δεν συνέβη στη συζήτηση με deepfake τεχνολογίας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 5.305 επίκαιρες και 76.845 γραπτές ερωτήσεις απαντήθηκαν από το 2019

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρουσιάζοντας στοιχεία για τις απαντήσεις σε επίκαιρες και γραπτές ερωτήσεις βουλευτών τις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους.