ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία

Κ. Χατζηδάκης: Κοινωνικό πακέτο εξαγγέλλεται στη ΔΕΘ, θα υλοποιηθεί

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στο MEGA πως η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της και πως το νέο κοινωνικό πακέτο της ΔΕΘ θα αφορά όλους, με στόχο δίκαιη ανάπτυξη. Για την Ελλάδα του 2030, τόνισε επενδύσεις σε τεχνολογία και θεσμούς.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας πως «οι Έλληνες, ευτυχώς, στις εκλογές του 2019 και του 2023 έμαθαν τα μαθήματα της περασμένης δεκαετίας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας». Όπως σημείωσε, «ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που υποσχέθηκε τα λιγότερα», επισημαίνοντας ότι «καμιά φορά τα λιγότερα σημαίνουν περισσότερα».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «δίνει όσα μπορεί, εξαντλώντας τα περιθώρια», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν κόμματα στην αντιπολίτευση που σίγουρα δίνουν περισσότερα», ωστόσο «η διαφορά είναι ότι εμείς, αυτά που θα πούμε θα γίνουν».

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων της ΔΕΘ, σημείωσε ότι «θα είναι όσο πιο κοινωνικό γίνεται», με στόχο να υπάρξει «ένα μέρισμα ανάπτυξης για όλες τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες». Το μέρισμα αυτό, όπως είπε, θα βασίζεται «στην ανάπτυξη της οικονομίας που είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Πρόσθεσε επίσης ότι η πολιτική αυτή «θα είναι υπεύθυνη, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει «με σεμνότητα, σοβαρότητα και αυτοκριτική όπου χρειάζεται», παρουσιάζοντας «ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2030», το οποίο θα αξιοποιεί «τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας» και θα στηρίζεται «στη βάση που όλοι οι Έλληνες μαζί δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Το πρόγραμμα για την Ελλάδα του 2030

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι θα περιλαμβάνει «πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης, με αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, της έρευνας και της τεχνολογίας». Παράλληλα, θα εστιάζει «στην κοινωνία, την οικογένεια, το δημογραφικό και το στεγαστικό», αλλά και «στην εθνική ασφάλεια και την προστασία από παλιές και νέες απειλές». Όπως πρόσθεσε, θα δοθεί έμφαση και «στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και των θεσμών».

Για το ενδεχόμενο νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά

Σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Εγώ είμαι στη Νέα Δημοκρατία συνεχώς και αδιαλείπτως από 18 χρόνων». Όπως είπε, έχει δει «να δημιουργούνται διάφορα κόμματα από διασπάσεις της Νέας Δημοκρατίας» και «καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν πέτυχε». Εκτίμησε ότι «ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει με τη μεγάλη παράταξη» και πως «αν προχωρήσει τελικά ο κ. Σαμαράς, θα κάνει μια μικρή ζημιά στον κύριο Βελόπουλο, στην κυρία Λατινοπούλου και στη Νέα Δημοκρατία, αλλά μεγαλύτερη στη δική του πολιτική παρακαταθήκη».

Το πολιτικό δίλημμα και η συνέχεια

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «ο στόχος όλων πρέπει να είναι να προχωρήσουμε μπροστά», καθώς «από τη μία υπάρχει ένα κόμμα ευθύνης, ρεαλιστικής ελπίδας και προοπτικής που είναι η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη η αντιπολίτευση που επενδύει στην τοξικότητα και τον λαϊκισμό». Όπως είπε, το ζητούμενο είναι «να συνεχίσουμε να εμπνέουμε εμπιστοσύνη, όχι ως αλάθητοι, αλλά ως δύναμη συνεχούς εθνικής ανανέωσης».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «το δίλημμα στις εκλογές δεν θα είναι Μητσοτάκης ή χάος», αλλά, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «Μητσοτάκης ή Τσίπρας ή Ανδρουλάκης ή Κωνσταντοπούλου ή Βελόπουλος ή Κουτσούμπας». Τόνισε ότι «οι Έλληνες θα διαλέξουν», επισημαίνοντας πως «υπήρξε μια μεγάλη εθνική επιτυχία στην ανασύνταξη της οικονομίας, στη μείωση του χρέους και της ανεργίας». Όπως πρόσθεσε, «από το 2023 και μετά, οι νέοι που γυρίζουν από το εξωτερικό είναι περισσότεροι από αυτούς που φεύγουν» και ότι «αυτή την εθνική επιτυχία πρέπει να τη διαφυλάξουμε». Κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει προς τα εμπρός η πατρίδα μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Η Ελλάδα σήμερα ισχυρή, με αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρή και αισιόδοξη για το μέλλον, συγκρίνοντας τη διεθνή εικόνα της με την περίοδο της κρίσης. Τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος, αν και τα προβλήματα παραμένουν.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ριζική αλλαγή στον πρωτογενή τομέα ζητά η Βουλή

Η Πλεύση Ελευθερίας, με τη Τζώρτζια Κεφαλά, ασκεί κριτική στη ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, ζητώντας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης 2027-2035 με έμφαση σε επενδύσεις, πρόληψη κρίσεων, ενιαίο κέντρο διαχείρισης και διαφάνεια στην απόδοση.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα στην Πνύκα για την ομιλία Ρούμπιο στη Θεσσαλονίκη

Η πολιτευτής της ΝΔ, Αφροδίτη Νέστορα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση με ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα και συνομίλησε με τον Carl Watson της πρεσβείας των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στη διακομματική για πρωτογενή τομέα – Το πόρισμα της ΝΔ

Η πλειοψηφία της διακομματικής επιτροπής υπερψήφισε το πόρισμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, με διαφορετικές θέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, ενώ διαπιστώθηκαν και σημεία σύγκλισης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πια διακριτοί οι δύο πόλοι για όλους

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι οι δύο βασικοί πολιτικοί πόλοι είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Εξήγγειλε νομοθετική πρόταση για τα ιδιωτικά χρέη και μέτρα στήριξης για νησιά και καύσιμα.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη να εγγυηθεί ασφάλεια Ελλάδας-Κύπρου έναντι Τουρκίας

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου απέναντι σε κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας τις παραβιάσεις και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.