ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άννα Ευθυμίου στη Βουλή

Άννα Ευθυμίου: Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι υγειονομικοί με δίκαιη πράξη

Η υφ. Εργασίας Άννα Ευθυμίου δήλωσε στη Βουλή πως η ένταξη υγειονομικών του ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η εξομοίωση συνταξιοδότησης με τον ιδιωτικό τομέα, είναι δίκαιη και στηρίζει την κοινωνική συνοχή.

Η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποτελεί ένα δίκαιο μέτρο που έγινε πράξη, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Ευθυμίου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που προβλέπει την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία έχει βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα και βρίσκεται «στον πυρήνα της ιδεολογίας της ΝΔ», καθώς στοχεύει στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και των ανισοτήτων, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της προόδου.

Αναφερόμενη στις πολιτικές του υπουργείου Εργασίας, σημείωσε ότι «είναι πραγματικά στρατηγική επιλογή του υπουργείου Εργασίας και της υπουργού Νίκης Κεραμέως, η στήριξη των μέτρων συμφιλίωσης επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής». Στο πλαίσιο αυτό, επεκτάθηκε η ειδική άδεια μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από έξι σε εννέα μήνες, αλλά και σε όλες τις ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Η υφυπουργός επέκρινε την αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «δεν βρήκε να πει μισή καλή κουβέντα για τα μέτρα στήριξης των γυναικών που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Προφανώς δεν πανηγυρίζουμε, ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς αλλά είμαστε εδώ, στοχοπροσηλωμένοι, γιατί έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι η στήριξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας είναι στήριξη της προόδου, της ανάπτυξης και της προόδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης πως το κεντρικό πολιτικό μήνυμα του νομοσχεδίου είναι ότι «η αμοιβή πρέπει να καθορίζεται από την αξία, τις δεξιότητες και την εργασία του ανθρώπου και όχι φυσικά από το φύλο του».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η κ. Ευθυμίου σε δύο κρίσιμες παραμέτρους του νομοσχεδίου: «Στο ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο τόσο στην παρακολούθηση όσο και στην εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και ότι οι συλλογικές συμβάσεις αποκτούν ιδιαίτερη αξία και αποτελούν πλέον εργαλείο δίκαιων μισθολογικών δομών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ζητά δημοσίευση συμφωνίας για Μονή Σινά από ΥΠΕΞ

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η Συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν οι μοναχοί της Μονής Σινά, ενώ κατέθεσε έγγραφο που διαψεύδει το ΥΠΕΞ σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο αιγυπτιακό δικαστήριο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τροπολογίες για αμόλυβδη-Ηράκλειο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θετική ψήφο από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ, Νίκη, Πλεύση. Έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία για διάφορα θέματα.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή και αύριο συζητείται στην Ολομέλεια, ενώ θα κατατεθούν σχετικές βελτιώσεις με βάση τις παρατηρήσεις και προτάσεις των φορέων.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών. Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούγας: Αναγκαία η κουλτούρα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας τόνισε τη σημασία ενίσχυσης της κουλτούρας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και διαβεβαίωσε ότι χρήσιμες προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με το νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν πριν την ψήφισή του.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 13 Οκτωβρίου η ακρόαση για τη θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα ακουστούν δέκα αρεοπαγίτες για την κάλυψη μίας θέσης αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.