ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δεμένο πλοίο λιμάνι

Ραφήνα: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

Ο Σύνδεσμος Εφοπλιστών Ταχυπλόων και Κρουαζιέρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της 24ωρης απεργίας στη Ραφήνα, ενώ η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει τρία ναυτεργατικά σωματεία για την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Ραφήνας, κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εφοπλιστών Ταχυπλόων και Κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12:00, δηλαδή την παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης.

Η ΠΕΝΕΝ χαρακτηρίζει την προσφυγή του Συνδέσμου ως «ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας», τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπονομευθεί η κινητοποίηση και να αποσιωπηθούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εργασιακές συνθήκες στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το ναυτεργατικό σωματείο αποδίδει στην ακτοπλοϊκή εταιρεία SeaJets πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αναστολής της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι η κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί με πλήρη τήρηση όλων των προβλεπόμενων νομικών και ουσιαστικών διαδικασιών.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για οργανωμένη προσπάθεια άσκησης πιέσεων προς τους απεργούς και για συντονισμένη επιχείρηση απαξίωσης του απεργιακού αγώνα. Επισημαίνει ότι οι ευθύνες για τα προβλήματα ασφάλειας και τις ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές της Ραφήνας βαραίνουν διαχρονικά το κράτος και τις αρμόδιες Αρχές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απουσία ασφαλούς και αναγνωρισμένου αγκυροβολίου εκτός λιμένα, κάτι που, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, καθιστά επικίνδυνη τη διανυκτέρευση πλοίων στη ράδα.

Η Ένωση ξεκαθαρίζει ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξαρτήτως της απόφασης του δικαστηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι αλιείς σταματούν τις κινητοποιήσεις εν όψει δεσμεύσεων

Τέλος στις κινητοποιήσεις έβαλαν οι αλιείς έπειτα από εννέα μέρες απεργίας για το αυξημένο κόστος πετρελαίου, αναμένοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Προειδοποιούν για πιο δυναμικές ενέργειες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαφάνιση 44χρονης μετά από πτώση από κρουαζιερόπλοιο

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για 44χρονη αλλοδαπή που αγνοείται μετά από πτώση στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο κοντά στη Ζάκυνθο. Συμμετέχουν σκάφη και ελικόπτερο. Άγνωστες οι συνθήκες του περιστατικού.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συναγερμός στο Λιμεναρχείο λόγω θραύσης κάβων του Scarlet Lady

Αναστάτωση προκλήθηκε στο λιμάνι Ρόδου όταν έσπασαν οι κάβοι του κρουαζιερόπλοιου Scarlet Lady λόγω κυματισμού. Το πλοίο μετακινήθηκε, ακούμπησε σε σκάφη, αλλά δεν υπήρξαν ζημιές. Γρήγορη αποκατάσταση από τον πλοίαρχο.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΣΠ έθεσε στη Δημοτική Αρχή Πειραιά τα θέματα αγοράς και υποδομών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζήτησε μέτρα από τη Δημοτική Αρχή για ενίσχυση εμπορικής δραστηριότητας, βελτίωση προσβασιμότητας, υποδομών και σύνδεση του τουρισμού με την αγορά, ενώ επανέφερε το αίτημα για την Ιπποδάμεια Κεντρική Αγορά Τροφίμων.
Λιμάνι του Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα: Η πρόκληση της Ελλάδας για ανάπτυξη και πράσινη μετάβαση

Η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κρουαζιέρα εν μέσω επενδύσεων και απαιτήσεων για καθαρότερες τεχνολογίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα σταθερό περιβάλλον για βιώσιμες επενδύσεις και καλύτερη διαχείριση λιμανιών.