ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο

Άκης Σκέρτσος: Επιστροφή της Αριστεράς με το «ηθικό πλεονέκτημα»

Με ανάρτησή του, ο Άκης Σκέρτσος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τις λαϊκιστικές δυνάμεις για έλλειψη ρεαλιστικού προγράμματος και για χρήση του ηθικού πλεονεκτήματος ως όπλο ενάντια στους αντιπάλους τους.

Σφοδρή πολιτική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε, μέσω ανάρτησής του, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τον για εμμονή στο αφήγημα του «ηθικού πλεονεκτήματος» και για αναπαραγωγή διχαστικών λογικών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» αποτελεί «το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και των καθ’ έξιν δημαγωγών και λαϊκιστών», υποστηρίζοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις που το επικαλούνται επιλέγουν να κατηγορούν τους αντιπάλους τους ως διεφθαρμένους, αντί να παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, οι δυνάμεις του λαϊκισμού «καταφεύγουν στη δολοφονία χαρακτήρων» και στη συναισθηματική χειραγώγηση των πολιτών, πρακτική που –όπως σημειώνει– έχει οδηγήσει ιστορικά στην άνοδο δημαγωγών και αυταρχικών ηγετών.

Αναφορές στην περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία το 2015 «μέσω του λαϊκισμού του ηθικού πλεονεκτήματος», με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα και την «κωλοτούμπα» που μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ». Παρά τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι έχει αλλάξει, ο κ. Σκέρτσος εκτιμά ότι επιστρέφει «με νέα διχαστικά διλήμματα» και παραμένει «αμετανόητος και επικίνδυνος».

Σε εκτενή αναφορά του, ο υπουργός παραθέτει σειρά περιστατικών που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται έντιμος. Μεταξύ αυτών, η διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι, η υπόθεση Novartis, οι παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, καθώς και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2015.

«Η πολιτική κρίνεται από τα αποτελέσματα»

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «η πολιτική δεν κρίνεται από το ποιος αυτοανακηρύσσεται ηθικά ανώτερος, αλλά από τα αποτελέσματα που παράγει και την ευθύνη που αναλαμβάνει». Όπως σημείωσε, ο Αλέξης Τσίπρας «θα είχε δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία αν είχε προβεί σε ειλικρινή αυτοκριτική».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά την εποχή των εύκολων συνθημάτων και του διχασμού» και πως η χώρα χρειάζεται πολιτικούς που κρίνονται από το έργο και τη συνέπειά τους. Η απάντηση στη διαφθορά, όπως είπε, βρίσκεται στους ισχυρούς θεσμούς, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, όχι στην επιλεκτική επίκληση της ηθικής.

«Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύει και στο πολιτικό του come back ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το παρελθόν», κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πολιτική αλλαγή, η ελπίδα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ο Αλ. Τσίπρας, στη συνεδρίαση του ΕΕΑ, παρουσίασε την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι μόνο η πολιτική αλλαγή θα στηρίξει έμπρακτα τον κλάδο, με νέο μοντέλο και 5 βασικές θέσεις.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Καμία απάντηση Τσίπρα για το κόστος των προτάσεών του

Ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για ασάφειες στην κοστολόγηση των προτάσεών του και για θέματα ενέργειας και Ποινικού Κώδικα, τονίζοντας πως ακόμα δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μετά το «Μητσοτάκης ή χάος», τώρα το δίλημμα «Τσίπρας ή χάος»

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία, αυτοθαυμασμό και αντιφατικές δηλώσεις στη συνέντευξή του, αμφισβητώντας τη συνέπειά του για τη 13η σύνταξη και τον 13ο μισθό και τονίζοντας την πολιτική του ασυνέπεια.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ είναι η μόνη που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, έθεσε τα διλήμματα των εκλογών με έμφαση στην οικονομία, προβλέποντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία και τονίζοντας πως μόνο η Αριστερή Συμπαράταξη μπορεί να φέρει αλλαγή.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όχι στην περικοπή επιδόματος ανεργίας από τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η στάση του πρωθυπουργού για το επίδομα ανεργίας δείχνει πως πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο και όχι προσωπική άποψη του Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας ότι το επίδομα είναι ανταποδοτική παροχή.
Αλέξης Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ Αλέξης Τσίπρας στη 90η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη 90η ΔΕΘ, ενημερώθηκε για το σχέδιο ανάπλασης και το μητροπολιτικό πάρκο και πέρασε από τα περίπτερα Ηρακλή-Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου του χάρισαν φανέλα και συνομίλησε με παίκτες.