ΓΔ: 2614.08 -0.37% Τζίρος: 212.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:28:36
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο

Πλεύρης: Ανάκληση άδειας διαμονής αλλοδαπού για ανάρτηση

Ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την ανάκληση άδειας διαμονής αλλοδαπού και την έναρξη διαδικασίας απέλασης, μετά από ανάρτηση για παράνομη μετάβαση στο Ναύπλιο.

Την ανάκληση άδειας διαμονής αλλοδαπού και την έναρξη των διαδικασιών απέλασής του ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην ανάρτηση ο αλλοδαπός καλούσε μετανάστες να μεταβούν παράνομα στο Ναύπλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στην περιοχή.

Σε δήλωσή του από το Ναύπλιο, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αλλοδαπός διέθετε νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα, ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι παρόμοια βίντεο διακινούν «ψευδείς ειδήσεις» και χρησιμοποιούνται από κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, με στόχο να πείσουν άτομα να εισέλθουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σημείωσε, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην ανάκληση της άδειας διαμονής του συγκεκριμένου προσώπου και να εκκινήσουν τη διαδικασία απέλασής του, βάσει των νέων διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Sueddeutsche Zeitung: Ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά στη Γερμανία

Ουκρανικό μεταγωγικό που μετέφερε πυρομαχικά εντοπίστηκε δίπλα σε drone με στρατιωτικού τύπου εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλλε, γεγονός που εντείνει τις έρευνες τρομοκρατίας σε υποδομή ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό στρατό.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο άμαχοι νεκροί στη Μπριάνσκ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από ουκρανικά drones καμικάζι στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς.
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Κουβέιτ: Εντολή για κλείσιμο ιρανικού σχολείου από τις αρχές

Οι αρχές του Κουβέιτ αποφάσισαν το κλείσιμο του ιδιωτικού ιρανικού σχολείου, ανακαλώντας την άδειά του, μετά από επανειλημμένες ιρανικές επιθέσεις. Σταματούν οι νέες εγγραφές και οι γονείς καλούνται να βρουν άλλα σχολεία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βίλνιους: Η Ρωσία ίσως χρησιμοποιήσει ουκρανικά drones στη Βαλτική

Η Λιθουανία εκτιμά ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κατασχεμένα ουκρανικά drones για παραπλανητικές επιχειρήσεις κατά της Βαλτικής, ώστε να πλήξει τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Κάουνας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί φοβούνται κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν πως ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν θα αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή, ενώ μόνο το 17% πιστεύει ότι θα φέρει σταθερότητα. Ο Τραμπ υποχώρησε από απειλές επίθεσης.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη Ουκρανού για κατασκοπεία κατά εταιρείας όπλων

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στην Θουριγγία έναν 33χρονο Ουκρανό που φέρεται να κατάσκοπευε εταιρεία όπλων στη Βαυαρία για ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καταγράφοντας εικόνες για ενέργειες δολιοφθοράς.