ΓΔ: 2603.43 -0.45% Τζίρος: 133.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:39
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας

Αστυνομικοί Χανίων: Ζητούν ένταξη της Γαύδου στο επίδομα παραμεθορίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων διαμαρτύρεται γιατί η Γαύδος δεν συμπεριλήφθηκε στις παραμεθόριες περιοχές για επίδομα Σωμάτων Ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.

Αντιδρά έντονα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων για τον αποκλεισμό της Γαύδου από το ΦΕΚ 3548/18-06-2026, το οποίο καθορίζει τις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας.

Σε επιστολή που απέστειλε η διοίκηση της Ένωσης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, μέσω της Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι «Η νήσος Γαύδος είναι το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας καθώς και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα νησί που η πρόσβαση σε αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς πλήρεις υποδομές».

Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι στο νησί υπηρετεί μόνιμα ένας τουλάχιστον αστυνομικός από τη Δ.Α. Χανίων, ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας ολόκληρου του νησιού, μακριά από την οικογένειά του και τις διευκολύνσεις της ενδοχώρας. 

«Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η Γαύδος δεν έχει συμπεριληφθεί για τη χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα Σώματα Ασφαλείας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Στυλιανός Σεληνιωτάκης, υπογραμμίζει ότι «η Γαύδος αναγνωρίζεται ως παραμεθόρια για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί και λαμβάνουν το επίδομα κανονικά. Αυτή η ανισότητα είναι δύσκολο τόσο να δικαιολογηθεί όσο και να γίνει αποδεκτή από μέρους μας».

Παράλληλα, η Ένωση καλεί τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ένταξη της Γαύδου στις παραμεθόριες περιοχές για τα Σώματα Ασφαλείας. «Περιμένουμε να δούμε πρωτοβουλία — με ερώτηση στη Βουλή, με τροπολογία, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν οι βουλευτές κατάλληλο. 

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης αξίζει πρωτίστως σεβασμό και την ίδια αναγνώριση με κάθε άλλον δημόσιο υπάλληλο που βρίσκεται στη θέση του».

Κλείνοντας, ο κ. Σεληνιωτάκης αναρωτιέται: «Αν η Γαύδος, από την οποία εισέρχονται παράνομοι μετανάστες σχεδόν σε καθημερινή βάση, δεν θεωρείται παραμεθόριος, τότε ποια θεωρείται;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 53χρονου φυγόδικου για απάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 53χρονος αλλοδαπός με ευρωπαϊκά εντάλματα της Γαλλίας για νομιμοποίηση εσόδων και απάτες από εικονικές εταιρείες στη Λιόν (2013-2018), καθώς και για διεθνή υπόθεση ΦΠΑ. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: 73χρονος συνελήφθη για πώληση αλκοόλ σε ανηλίκους

Συνελήφθη 73χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος στη Ρόδο, αφού ανήλικοι εντοπίστηκαν να έχουν καταναλώσει αλκοόλ στον χώρο. Πατέρας ανήλικης κατήγγειλε ότι η κόρη του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μέθη.
Πανοραμικό Κίτο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Βρέθηκαν 8 διαμελισμένα πτώματα σε παράνομο μεταλλείο

Οκτώ διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν θαμμένα σε παράνομο μεταλλείο στην Ασουάι του Ισημερινού. Τα θύματα ήταν δεμένα, με τραύματα από ματσέτες. Η περιοχή ελέγχεται από τη συμμορία Λος Λόμπος και παρατηρείται έξαρση παράνομης εξόρυξης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος-Ροδόπη: Συνελήφθησαν δύο για διακίνηση μεταναστών

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μεταναστών χωρίς έγγραφα. Μετέφεραν παράνομα συνολικά 15 άτομα σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο ΔΙΑΣ τραυματίες σε τροχαίο στο Λαγονήσι, σώοι 4 μετά από πτώση ΙΧ στην Πάρνηθα

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με ΙΧ στο Λαγονήσι, όταν το όχημα με οδηγό 20χρονο Γερμανό επιχείρησε αναστροφή. Οι επιβάτες του ΙΧ δεν τραυματίστηκαν.